Élet-Stílus

Ronaldinho elszántan készül a visszatérésre

Hárommeccses kihagyás után újra tagja a Barcelona keretének az utóbbi időben sokat kritizált Ronaldinho. A katalán csapat kedden a német VfB Stuttgart ellen lép pályára Bajnokok Ligája-találkozón.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Ronaldinho három találkozót hagyott ki combsérülés miatt (mind a hármat megnyerte a csapat), ám hiába pihent, mégis mindenki róla beszélt – méghozzá kritikus éllel. A brazil gyenge formája miatt, illetve állítólagos éjszakai kiruccanásaival és esetleges klubváltásával került a figyelem középpontjába.

„Nem esett jól, amit összehordtak rólam, de az élet nem mindig tökéletes. Ebben a pillanatban kizárólag a munkámra koncentrálok, már csak azért is, mert a pályán akarok választ adni a kritikákra” – magyarázta a 27 éves brazil klasszis, akinek azt is a szemére vetették, hogy bizony mostanában gyakran úszik alkoholmámorban. A klubváltásáról szóló hírekre (a Chelsea-be igazolhat) a következőképpen reagált.

„Otthon érzem magam Barcelonában. Amúgy meg alig várom, hogy újra pályára léphessek, hiszen a játékommal akarom bizonyítani azt, hogy élvezem itt a futballt, és még évekig itt is akarok még maradni” – mondta Ronaldinho, aki – hogy motiváltságát bizonyítsa – a további célokról is szót ejtett.

„Már beírtuk magunkat a történelemkönyvekbe, de nem állunk meg. Ránk ne úgy emlékezzenek, hogy nyertünk néhány bajnokságot és egy BL-t, inkább úgy, hogy ez a Barcelona többször is elfoglalta az európai trónt. A tehetségünk megvan ehhez.”

A katalán csapat jelenleg negyedik helyen áll a bajnokságban, míg a BL-ben magabiztosan verte a francia Lyont eddigi egyetlen csoportmeccsén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik