Élet-Stílus

Az Arsenalnál örülnek Henry távozásának

„Thiery Henry megfélemlített minket, nem volt könnyű mellette játszani" – nyilatkozta Cesc Fabregas, az angol labdarúgó-bajnokságot jelenleg vezető Arsenal spanyol középpályása.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Thierry Henry a nyáron – a spanyol Barcelona kedvéért, illetve 16,1 millió fontért – nyolc év után hagyta el az Arsenalt. A csapatkapitány távozását követően sokan leírták a londoni együttest, mondván, a francia klasszis nélkül nem megy sokra az új szezonban. Az „Ágyúsok” ugyanakkor rácáfoltak a kritikusokra: a hetedik forduló után egy meccsel kevesebbet játszva is két pont előnnyel vezetik a bajnokságot, a BL-ben pedig kiütötték a Sevillát.

Cesc Fabregas, az Arsenal spanyol középpályása párhuzamot von a sikerek és Henry távozása között.


Az Arsenalnál örülnek Henry távozásának 1

Jó, hogy a nyáron eligazolt (Wikipedia)



„Thierry Henry megfélemlített minket, ő fantasztikus játékos, de nem volt könnyű mellette játszani” – nyilatkozta a 20 éves labdarúgó. „Amíg itt volt, mindent az ő akaratának kellett a pályán alárendelnünk, ez pedig nyomasztotta a játékosokat, mindenki gátlásos volt emiatt. Most ez másképp van. A csapat sokkal felszabadultabb, mióta Henry elment, és az eredmények is jönnek.”

Fabregas az Európa- és világbajnok francia csatár távozása után az Arsenal első számú sztárjává lépett elő, kilenc mérkőzésen szerzett hat góljával és gólpasszaival komoly érdemei vannak az észak-londoni csapat parádés idénykezdésében. Ami Henryt illeti, a 30 éves támadó a Barcelonában még nem igazolta a klasszisát: négy spanyol bajnoki után még nem szerepel gól a neve mellett, igaz, Bajnokok Ligájában egyszer (a Lyon ellen) már betalált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik