Élet-Stílus

Ferguson megnevezte utódját

Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, jelenlegi segítője, a portugál Carlos Queiroz lenne a legalkalmasabb arra, hogy a helyébe lépjen, ha ő visszavonul.

„Kiváló munkatárs, azt hiszem, egyike lenne a legideálisabb jelölteknek. Azt szeretném, ha ő követne, de a döntés joga természetesen a tulajdonosoké” – fogalmazott a skót tréner egy, a glasgow-i Városházán megtartott beszédében.

A 65 éves szakember egyelőre nem döntötte el, mikor hagy fel az edzősködéssel, de mint mondta, hamarosan eljön a pillanat. „Nehéz ennyi év után búcsút inteni, egyszer azonban határozni kell” – tette hozzá.

Öt éve már közel állt a nyugdíjba vonuláshoz, de akkor – állítása szerint – felesége, a „főnök” másként döntött. „Az egész család együtt volt az év első napján. A „főnök” azt mondta, csak nem fogsz éppen most visszavonulni. Mindenki ott volt, a három fiunk is, mit válaszolhattam volna” – elevenítette fel a történteket.

Ferguson 1986 óta irányítja az MU csapatát, amellyel többek között kilenc bajnoki címet, öt FA Kupa-elsőséget, egy Bajnokok Ligája-diadalt aratott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik