Élet-Stílus

Ronaldinho vezérletével nyert a Barcelona

Kapcsolódó linkek

spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Tabella

Thierry Henry, Diego Milito, Yaya Toure, Dos Santos is pályára lépett a Nou Campban vasárnap este, és a sztárok feledtették az első bajnokin mutatott gyenge formát. Az első 45 percben varázsolt katalán csapat: Ronaldinho egy parádés szabadrúgásgóllal majd a tizenegyes pontról is bevette a vendégek kapuját. A Bilbao sokkal rosszabbul is járhatott volna, ha a büntetőt kiharcoló Henry bombája nem a kapufán csattan.

A fordulás után két sebességet visszakapcsolt Frank Rijkaard együttese, és hagyta feljönni az egyre veszélyesebben támadó vendégeket. Victor Valdes hibája után a Bilbao Laksurain pöccintésével közelebb is férkőzött, de nem sokkal később a nyáron érkezett Yaya Touré egy irtózatos nagy lövéssel eldöntötte a meccset. A lassítások alapján úgy tűnt, hogy kapufáról lepattanó labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon, de a játékvezető a partjelző intésére némi késlekedéssel a kezdőpontra mutatott.

A meccs ezzel el is dőlt. A Barcelona magabiztos győzelmének annál is nagyobb a jelentősége, hogy több nyáron igazolt játékos először kapott helyet a kezdőben. A második félidő közepén lecserélt Henry kicsit még idegenül mozgott, de több villanással is jelezte, hogy rövid időn belül betalál a bajnokságban.

Az első fordulóban a Deport hazai pályán elverő Almeria a Valenciát is majdnem megtréfálta. Az újonc csapat egy óra elteltével még döntetlenre állt a Bajnokok Ligájának főtábláján érdekelt vendégek ellen, míg Moretti a 80. percben eldöntötte a három pont sorsát.

A vasárnap esti programban kapott helyet a két madridi csapat, a Real és az Atlético. Előbbi fölényes diadalt aratott a nyitó körben a Valenciát elintéző Villarreal felett (5-0), ráadásul idegenben. Raul, Guti és Van Nistelrooy mellett a nyáron igazolt Sneijder kétszer is betalált, így két forduló után már három gólnál tart. Az Atlético, amely a múlt héten a városi rivális Realtól kapott ki, ezúttal sem nyert, de legalább a vereséget megúszta a vendég Mallorca ellen.

Későbbi időpontban fogják bepótolni a péntek este európai Szuperkupa-döntőt játszó Sevilla mérkőzését az Osasuna ellen.

Primera División, 2. forduló:
FC Barcelona-Athletic Bilbao 3-1
Gól:
Ronaldinho (8., 35., a másodikat 11-esből), Touré (82.), illetve Laksurain (70.)
Kiállítva: Marquez (76.), illetve Campo (80.)

Almeria-Valencia 1-2
Gól:
Negredo (63.), illetve Morientes (46.), Moretti (80.)

Getafe-Recreativo Huelva 1-1
Gól:
Moral (90.), illetve Pongolle (85.)
Kiállítva: Cotelo (65., Getafe)

Real Betis-Espanyol 2-2
Gól:
Fernando (83.), Sobis (84.), illetve Luis Garcia (32., 41.)

Valladolid-Deportivo La Coruna 2-2
Gól:
Calvo (45.), Sisi (71.), illetve Taborda (53.), Riki (77.)

Villarreal-Real Madrid 0-5
Gól:
Raul (39.), Sneijder (48., 73.), van Nistelrooy (50.), Guti (80.)

Atlético Madrid-Real Mallorca 1-1
Gól:
Pernia (77.), illetve Guiza (18.)

Szombati mérkőzések:
Levante-Real Murcia 0-0

Real Zaragoza-Racing Santander 1-1
Gól:
Ricardo Oliveira (75.), ill. Serrano (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik