Élet-Stílus

Győztes gólt lőtt Hajnal a címvédőnek

Kapcsolódó linkek

bayernmunchen.lap.hu
sport.lap.hu

Tabella

A harmadik gólját szerezte a negyedik fordulóban a magyar válogatott Hajnal Tamás, miután a nyitófordulóban kétszer is beköszönt. A középpályás a címvédő VfB Stuttgart elleni meccs egyetlen gólját lőtte az 54. percben. A végig fölényben játszó, de a helyzeteit könnyelműen elpuskázó bajnok egy klasszikus kontra után került hátrányba. Egy stuttgarti szöglet után villámgyorsan kirajzottak a KSC-játékosok: Carnell 30 méteres átadása Timm előtt landolt, aki önzetlenül a kedvezőbb helyzetben álló Hajnalhoz passzolt. A magyar játékos tíz méterről higgadtan a kapus mellett a hálóba helyezett, és mint később kiderült ezzel megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját.

Hajnal a kulcsember

“Szurkolóink számára ez volt az év meccse, a badeni rangadó, rengeteget jelent nekik, hogy legyőztük az ősi riválist, aminek természetesen mi is nagyon örülünk” – mondta Hajnal az MTI-nek. “A gólom egy gyors kontra végén született. Remekül érzem magam Karlsruhéban, szenzációs itt a hangulat, négy meccsen szereztünk hat pontot, nem lehet panaszunk a kezdésre. Ami az én teljesítményemet illeti, álmomban sem gondoltam volna, hogy négy forduló alatt három gólt szerzek az élvonalban. A következő hazai meccsünkön a Bayern Münchent fogadjuk, természetesen akkor is telt ház lesz a stadionunkban, de előtte el kell még utaznunk Wolfsburgba is, ahol borzasztóan nehéz dolgunk lesz. Eddig a sztárklubok ellen értünk el jó eredményeket, de a bentmaradáshoz az úgynevezett kiscsapatokat is meg kell vernünk.”

A játékos elmondta, egy kisebb sérülés miatt kérdéses volt, hogy pályára léphet-e a stuttgartiak ellen. “Csak csütörtökön kezdhettem el a munkát, akkor is az erőnléti edzőnkkel dolgoztam. Rengeteget köszönhetek neki, nélküle nem épültem volna fel a mai meccsig.”

Botlott a Bayern

A negyedik forduló másik vasárnapi összecsapásán is jókora meglepetés született. A nyáron súlyos eurómilliókból megerősített bajor gárda idegenben nem bírt a Hamburger SV-vel, amely hétközben az UEFA-kupában a magyar kupagyőztest oktatta.

Az első félidőben nem igazán lehetett ráismerni a Bayernre: Ribéry teljesen eltűnt, de a többi új szerzemény sem villogott, a csapatnak mindössze egy kapura lövésre futotta. A második félidőre mind a két csapat felpörgött, és Klose szemfüles góljára a 80. percben a Mainzból érkezett Zidan felelt. Első gólját kapta az idei szezonban Oliver Kahn, és a csapat elveszítette a százszázalékos mérlegét, de a tabella első helyét így is megőrizte.

A Bayern világklasszis kapusa 535. bajnoki találkozóján lépett pályára, ezzel a hálóőrök közül ő szerepelt a legtöbb Bundesliga-meccsen. Kahn a VfB Stuttgart korábbi kapuvédőjét, Eike Immelt előzte meg az örökrangsorban.

Bundesliga, 4. forduló:
Karlsruhe-VfB Stuttgart 1-0
Gól:
Hajnal (54.)

Hamburger SV-Bayern München 1-1
Gól:
Zidan (87.), illetve Klose (70.)

Szombati meccsek:
Werder Bremen-Eintracht Frankfurt 2-1
Hertha BSC-VfL Wolfsburg 2-1
Hannover 96-VfL Bochum 3-2
FC Energie Cottbus-1. FC Nürnberg 1-1
Hansa Rostock-Borussia Dortmund 0-1
MSV Duisburg-Arminia Bielefeld 3-0

Pénteki meccs:
FC Schalke 04-Bayer Leverkusen 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik