Élet-Stílus

Otthon botlott az Internazionale

A címvédő Internazionale meglepetésre pontokat vesztett hazai pályán az Udinese ellen. A másik milánói csapatnak sokkal jobban sikerült a bajnoki rajtja, a BL-győztes AC magabiztosan győzte le a Genovát.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Carlo Ancelotti nagy örömére a brazil Kaká ott folytatta az idei bajnokságban, ahol tavaly a Bajnokok Ligájában és a Serie A-ban abbahagyta: a klasszis középpályás két gólt is vállalt a Genova elleni összecsapáson, amelyet végül 3-0-ra megnyert a csapat. Az Internek ezzel szemben meg kellett elégednie egy ponttal a San Siróban a nem túl acélos Udinesével szemben.

A hazaiak mentségére legyen mondva, hogy Julio Cesar a második félidő elején teljesen jogosan azonnal piros lapot kapott egy kőkemény belemenésért. Az Inter addig fölényben játszott, de emberhátrányban egyre inkább a saját kapuja elé szorult, és a 92. percben Cordoba öngóljával kiegyenlített a kiscsapat. Filkor Attila nem kapott játéklehetőséget a hazaiaknál.

A Genovának nem lehettek vérmes reményei a vasárnapi találkozó előtt, hiszen a biztonsági okokból üres lelátók előtt kellett fogadniuk a toronymagas esélyes Milant. A Serie C-n majd azonnal a Serie B-n is átmasírozó újonc már az első félidőben megadta magát, miután Ambrosini majd kétszer Kaká még a szünet előtt betalált.

A Fiorentinának a jelek szerint nem ártott meg Luca Toni távozása. A Bayern Münchenhez szerződött válogatott csatár nélkül is magabiztosan nyert 3-1-re a csapat az Empoli ellen, egy másik újonc, a Napoli pedig hazai pályán szenvedett vereséget.

A forduló utolsó összecsapásán a tavalyi ezüstérmes AS Roma szűk félóra alatt eldöntötte a Palermo elleni idegenbeli találkozóját. A folytatásban a hazaiaknak több ígéretes helyzetük is akadt, de nem tudtak betalálni, maradt a 0-2…

Serie A, 1. forduló:
Fiorentina-Empoli 3-1
Gól:
Pazzini (56.), Mutu (64.), Montolivo (70.), illetve Saudati (90.)

Genoa-AC Milan 0-3
Gól:
Ambrosini (21.), Kaká (44., 45., a másodikat 11-esből)

Internazionale-Udinese 1-1
Gól:
Stankovic (9.), illetve Cordoba (92., öngól)
Piros lap: Julio Cesar (57., Internazionale)

Napoli-Cagliari 0-2
Gól:
Matri (49.), Foggia (59., 11-esből)

Parma-Catania 2-2
Gól:
Pisanu (27.), Rossi (43.), illetve Morimoto (12.), Baiocco (44.)

Reggina-Atalanta 1-1
Gól:
Amoruso (77), illetve Doni (84., 11-esből)

Siena-Sampdoria 1-2
Gól:
Corvia (68.), illetve Bellucci (33.), Montella (86.)

Palermo-AS Roma 0-2 (0-0)
Gól:
Mexes (4.), Aquilani (27.)

Szombati meccsek:
Juventus-Livorno 5-1
SS Lazio-Torino 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik