Élet-Stílus

Bundesliga: Bayern-gála vezéráldozattal

A nyáron alaposan megerősített Bayern München szombaton is hengerelt a német labdarúgó-bajnokságban: hazai pályán 3-0-ra győzte le Huszti Szabolcsot is a soraiban tudó Hannover együttesét.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu




Tavaly a Hannover – éppen Huszti Szabolcs góljával –1-0-ra nyerni tudott Münchenben, most viszont esélye sem volt a bajor sztáralakulattal szemben.

A Bayern München szurkolói legfeljebb csak amiatt szomorkodhatnak, hogy a vb-győztes gólvágójuk, Toni megsérült, le is kellett cserélni. Az olasz csatár a 18. percben a bal alsó sarokba küldte a labdát – a lövés után azonban a lábához kapott… A vendégek mestere, Dieter Hecking pedig a fejét fogta, a 45. percben ugyanis Lala kiállítása miatt megfogyatkozott a csapata, amely addig is alárendelt szerepet játszott.

Bundesliga: Bayern-gála vezéráldozattal 1

Luca Toni a gólja után megsérült (AFP)



A szünet után a Bayern macska-egér harcot vívott az ellenfelével, sorban alakította ki a helyzeteit, igaz, ezek többségét ki is hagyta. Van Bommel (a kapu közepébe bombázott) és Hamit Altintop (egy szép szóló után a bal alsó sarokba helyezett) azért így is fölényessé tette a Bayern győzelmét. Mindent elmond a mérkőzéséről, hogy Kahnak egyszer sem kellett védenie. A Hamburg pénteki veresége miatt már csak a bajorok veretlenek a Bundesliga idei szezonjában.

Huszti Szabolcs – aki a 70. percben állt be csereként a Hannoverbe – mellett Hajnal Tamásnak és Dárdai Pálnak sem volt jó napja, hiszen a Karlsruhe és a Hertha is kikapott (a Leverkusen, illetve a Bielefeld ellen), ráadásul közülük csak Dárdai kapott szerepet a szombati játéknapon, a berlini fedezet végig is játszotta a csapata meccsét. A Werder és a Stuttgart 1-0-s sikert aratott, a brémaiak Nürnbergben nyertek, míg a címvédő a Duisburgot győzte le. Vasárnap a Schalke az 51. perctől emberelőnyben játszott Wolfsburgban, de az egyenlítő gólt is csak a hajrában tudta begyötörni Halil Altintop révén.

Bundesliga, 3. forduló:
VfB Stuttgart-MSV Duisburg 1-0 (1-0)
Gól:
Gomez (34.)
Kiállítva: Tararache (87., Duisburg)

Bayern München-Hannover 3-0 (1-0)
Gól:
Toni (28.), van Bommel (68.), Hamit Altintop (86.)
Kiállítva: Lala (45., Hannover)

Nürnberg-Werder Bremen 0-1 (0-0)
Gól:
Harnik (69.)

Bayer Leverkusen-Karlsruhe 3-0 (3-0)
Gól:
Franz (19., öngól), Friedrich (27.), Gekasz (35.)

Borussia Dortmund-Energie Cottbus 3-0 (1-0)
Gól:
Kringe (44.), Klimowicz (70., 84.)

Arminia Bielefeld-Hertha BSC 2-0 (0-0)
Gól:
Maszmanidisz (52.), Wichniarek (90.)

Vasárnap játszották:
Eintracht Frankfurt-Hansa Rostock 1-0
Gól:
A. Meier (3.)

VfL Wolfsburg-Schalke 1-1
Gól:
Krzynowek (36.), ill. Halil Altintop (86.)
Kiállítva: Josué (51.)

Pénteken játszották:
VfL Bochum-Hamburger SV 2-1 (1-0)
Gól:
Sestak (45.), Imhof (83.), illetve van der Vaart (86., 11-esből)
Kiállítva: Kompany (60., Hamburg)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik