Élet-Stílus

BL: változásokat tervez Platini

Az egykori legendás labdarúgó azt szeretné, hogy a négy csapatot indító országokból ne a tabella negyedik helyezettje, hanem a kupagyőztes szerepelhessen a Bajnokok Ligájában. Az UEFA elnökének első javaslatát nem fogadták nagy lelkesedéssel, és az újabb felvetése is vitákat fog kiváltani.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Michel Platini a tervének részleteit jövő héten ismerteti a BL-csoportkörének indulása előtt. A BBC információi szerint az európai foci első emberének az ötletét támogatja az angol szövetség, amely növelni szeretné az FA Kupa renoméját. Az olaszok is az elnök mellé álltak, de az UEFA új stratégiai fórumát alkotó klubok, ligák és játékos-szakszervezetek már nem annyira lelkesek.

A francia sportdiplomata nem először próbál változtatni a legrangosabb európai kupasorozat lebonyolításán. Elnökké választása előtt Platini azt ígérte, hogy háromra redukálná az egy országból érkező együttesek számát, több lehetőséget adva a kiscsapatoknak. A javaslatát azonban rengetegen támadták, így maradt minden a régiben.

A BBC szerint az új ötlet nem sokat változást jelentene Angliában, hiszen az elmúlt 19 évben csak két alkalommal nem az egyik nagycsapat (Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool) valamelyike nyerte meg a földkerekség legrégebbi futballkupáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik