Élet-Stílus

Arsenal: Lehmann csak szurkolhat

Az utóbbi meccseken többször is bakizó német Jens Lehmann legalább két hétig nem állhat csapata, az Arsenal rendelkezésére, miután a szerdai válogatott találkozón kiújult az Achilles-sérülése.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az Arsenal 37 éves német kapusának korábban is akadt gondja az Achillesével, és erre még rá is sérült a szerdai, Anglia-Németország válogatott találkozón, melyen a vendégek 2-1-re nyertek a Wembleyben.

„Jensre két hét kihagyás vár, de meglehet, hogy még több, nem tudom. Eddig is voltak gondjai, állapota azonban most tovább romlott. Pénteken felkeres egy specalistát Németországban, azután okosabbak leszünk” – magyarázta Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője, aki nem aggódik különösebben Lemann kiesése miatt, szerinte ugyanis a spanyol Manuel Almunia tökéletes helyettese lesz a németnek.

Ide tartozik, hogy Lehmann az idei bajnokságban már többször is fejfájást okozott edzőjének, hiszen a Fulham ellen, majd a hétvégén a Blackburn Rovers ellen is az ő szarvashibájából kapott gól az Arsenal. „Egy trénernek illik megvédenie a játékosait. Úgy gondolom, hibái ellenére nem védett rosszul, bízom benne, hiszen továbbra is a legjobb kapusok között van” – hangzott Arsene Wenger „védőbeszéde”.

A londoniak menedzsere Lehmann mellett egyébként William Gallasra sem számíthata közeljövőben, az ágyéksérüléssel bajlódó francia hátvéd várhatóan három hétig lesz harcképtelen, ekképp a német csapatársával együtt csak a lelátón követheti nyomon az Arsenal Manchester City elleni szombati bajnokiját, illetve a Sparta Praha elleni szerdai BL-selejezőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik