Élet-Stílus

Szuperkupa: olcsón megúszta a Real

Egygólos előnyt szerzett hazai pályán a Sevilla a labdarúgó Spanyol Szuperkupáért rendezett párharc első felvonásán a bajnok Real Madrid ellen. Az UEFA- és Spanyol Kupa-győztes házigazdák csak magukat okolhatják, hogy nem nagyobb előnnyel utazhatnak a visszavágóra.

Kapcsolódó linkek

realmadrid.lap.hu
sport.lap.hu

A mérkőzés egyetlen gólját Luis Fabiano szerezte tizenegyesből az első félidő közepén. A brazil csatár már az első 45 percben egymaga eldönthette volna a Szuperkupa sorsát, de a büntetőt leszámítva, nem sok maradandót alkatott. A harmadik percben például teljesen egyedül vezethette a labdát Iker Casillasra, de a gyengécske próbálkozását játszi könnyedséggel felvette a rutinos kapus. A hazai szurkolók hiába szerették volna, a házi gólkirályuk Frederic Kanoute eltiltás miatt nem játszhatott.


Szuperkupa: olcsón megúszta a Real 1

Brazilok egymás között – Dani Alves és Robinho (Marca)


Az első játékrészben a Sevilla nagyságrendekkel jobban futballozott. Bernd Schusterre a Real kispadján komoly munka vár még, hogy valóban ütőképes alakulatot faragjon Gutiékból. A Sevillában elsősorban a Dani Alves és Jesus Navas brillírozott. A Chelseabe vágyó brazil szélső remekül védekezett, előretörései állandóan zavart okoztak a madridi védelemben. A másik oldalon a második félidőben némileg agresszívabban focizó Gutit lehet kiemelni. A középpályás ebben az időszakban jól irányította a társakat, de a bajnok komoly helyzetig már nem jutott, így maradt az 1-0-s végeredmény.

A gyenge produkció ellenére a Real hazai pályán még simán fordíthat, de ezt nagyrészt az ellenfélnek köszönhetik. A Sevillának jobb helyzetkihasználás mellett gólokkal kellett volna nyernie az összecsapást, egy hét múlva nagyon nehéz dolguk lesz a Bernabeu-ban.

Spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés:
FC Sevilla-Real Madrid 1-0
Gól:
Luis Fabiano (28., 11-esből)
A visszavágót jövő vasárnap rendezik Madridban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik