Élet-Stílus

Villám csapott a Szigetbe

Szombat hajnalban ismét hatalmas felhőszakadás csapott le a szigetre. A szakadó esőben villám is lecsapott a program helyszínére, de az ijedségen kívül károkat nem okozott - mondta el a FigyelőNetnek Gerendai Károly a fesztivál főszervezője.

Nem sokkal éjfél után a csütörtöki zápor után ismét jelentős mennyiségű eső eset a Hajógyári-sziget területén. A fesztivál látogatói a szemetes zsákokból fabrikáltak maguknak esőköpenyt, és egy hullámban indultak ki a rendezvényről. A taxiknál azonban feltorlódott a sor és a HÉV-re sem fért fel a feltorlódott tömeg. Gerendai Károly a Sziget főszervezője a FigyelőNet kérdésére elmondta, hogy ők is értesültek a villámcsapásról és a hajnali három körüli információk szerint személyi sérülés nem történt. Miután a fesztivál legtöbb helyszínén ilyenkor már nem zajlanak programok, az még nem derült ki, hogy a technikai felszerelésben okozott-e károkat a villám.


Villám csapott a Szigetbe 1

Nézze meg pénteki képgalériánkat (Fotó: Horváth Viktória)



A meteorológiai szolgálat pénteki kora délutáni jelentése szerint Szombat estig a Kárpát-medence időjárását egy ciklon határozza meg, amellyel nedves levegő érkezik fölénk és hatására többfelé csapadékos időre van kilátás. Szombat estig gyakran lesz erősen felhős az ég, pénteken hosszabb, szombaton rövidebb napos időszakok lesznek. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísér. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Az északi, északnyugati szél a Kisalföldön időnként megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 22, 27 fok között, délkeleten 27 fok felett valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik