Élet-Stílus

Sziget: szombaton így is úgy is

A szombati bemelegítést ismét hátul, a Világzenei Nagyszínpadon érdemes kezdeni, ahol a ska hazai helytartója a PASO várja, hogy a színe elé járuljon a közönség, akiket addig ugráltatnak, amíg ki nem kergetik a szervezetükből a pénteki méreganyagokat. Ezután hivatalosan a legfrissebb trendeknek megfelelő svéd popcsapatot, a The Hivest kellene ajánlani, de hát azért vagyunk autonóm személyiségek, hogy ellenálljunk a trendeknek.

Sziget Fesztivál az FN.hu-n!



Nézze meg előző napi képgalériánkat, válogasson a Sziget programjai között az FN.hu-n, olvassa korábbi beszámolóinkat, böngéssze exkluzív világzenei ajánlónkat!


Ezért helyettük a Klezmaticsből ismert szaxofonos-klarinétos, Matt Darrieu zenekarát, a Paradox Triót ajánljuk. Nemcsak azért mert pénteken sikerült velük pálinkázni, de azért is, mert muzsikájuk igazán az a fajta spirituális zene, amely megtalálja két lélek között a legrövidebb utat. A Paradox Trióról egyébként még azt kell tudni, hogy a New York-i jazz, blues és a klezmer ötvözete, valamint azt, hogy igazából egy négyes, amely azért elég paradox.





Ezután Kispál és a Borz eléggé biztos választásnak tűnik. A zenekar Magyarországon ugyanis a Quimby mellett a legfontosabb rockzenekar, amely amellett, hogy megfelel a műfaj szabályainak, azon jelentősen túlmutat, és művészi értéket ad a népes rajongótáborának. A mostani Sziget koncertjükön nem csak azért kell ott lenni, mert ez mindig kiemelt esemény a zenekarnál, hanem azért is, mert lehet, hogy ilyenből ez lesz az utolsó. Lovasi András ugyanis már bejelentette, hogy véleménye szerint nem sokáig lesznek már együtt.


Küldjön fotókat, beszámolókat!



Saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket a Szigetről és egyéb fesztiválokról. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.


A világtrendnek nem biztos, hogy mindig ellen kell állni, így a világszerte kultusszá vált Nine Inch Nailsbe mindenképp bele kell hallgatni. Az indusztriális metál egyik óriásának számító Nine Inch Nails valójában egyetlen embert takar, az amerikai Trent Reznort, aki egy személyben producere, dalszerzője, zenésze és énekese a zenekarnak, amelyben változó kísérőzenészekkel valósítja meg zeneszerzői, szövegírói, előadóművészi ambícióit.

Valószínűleg a FigyelőNet kis tudósítói különítményének érzelmi világa itt sem illeszkedik majd bele a durva nyers acélos hangzásba, és helyette inkább Manu Dibangót választjuk, aki mintegy 50 éves zenei életművel rendelkezik. Sajátos hangzásvilágú makossájával (gyors tempójú kameruni városi zene és tánc) már meghódította Afrikát és a világot, lemezei több milliós példányszámban fogytak.





A napot szombaton kivételesen korán fejeznénk be, de szinte biztosan nem így lesz, mert úgyis lesz valami érdekesség, amibe beleszagolunk és ott maradunk. Ilyen lehet akár a Žagar and The Underground Divas. A zenekar Yonderboi Quintet három tagjával indult, akik a Shallow and Profound turné befejeztével külön is elkezdtek próbálni Lázár Tibor dobossal kiegészülve. Első koncertjeiket akkor még Pulzus néven adták. A próbák során összeállt anyagot és Zságer Balázs addig elkészült szólómunkáit összegyúrva aztán kialakult a zenekar mai is jellemző hangzásvilága. Most mi is kipróbálhatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik