Élet-Stílus

Megsemmisítették a Microsoft rekordbírságát

A most megsemmisített ítélet 1,5 milliárd dolláros bírság megfizetésére kötelezte az amerikai számítástechnikai óriáscéget az Alcatel-Lucent francia távközlési vállalat MP3-technológiát alkalmazó két szabadalmának megsértése címén.

Rudi Brewster, egy kaliforniai fellebbviteli bíróság bírája a Microsoft javára megsemmisítette az ítéletet, lezárva az ügyet – közölte a bíróság.

A Microsoftot 1,52 milliárd dollár megfizetésével sújtó korábbi ítélet megsemmisítésére vonatkozó bírói döntés győzelem a digitális zene fogyasztói számára – üdvözölte az ítéletet Brad Smith, a Microsoft ügyvédje. Az Alcatel-Lucent szóvivője, Mary Ward megdöbbentőnek nevezte az ítéletet, és közölte, hogy a cég fellebbezni kíván a döntés ellen.

A Lucent az Alcatellel történt fúziója előtt, 2003-ban tett panaszt a Microsoft ellen az amerikai bíróságon, arra hivatkozva, hogy a számítástechnikai óriáscég partnerei, így a Dell és a Gateway számítógépgyártó cégek a szabadalmait sértő Windows szoftvereket használnak.

A kaliforniai San Diegó-i bíróságon első fokon lefolytatott per tárgya elsősorban a Windows Media Player szoftver által használt MP3-technológia volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik