Élet-Stílus

Kahn mentette meg a Bayernt

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A harmadosztályú – szintén bajor – Burghausen alaposan meglepte a Bayern Münchent, amely végig nagy fölényben futballozott ugyan, de csak egyszer tudott túljárni a remekül védő, még csak 18 éves Manuel Riemann kapus eszén, igaz, Miroslav Klose pontos fejese is csak az egyenlítésre volt elég. A Burghausen ugyanis első komolyabb helyzetét gólra váltotta: Thomas Neubert bólintása révén hatalmas meglepetésre megszerezte a vezetést a 69. percben.

A bajor kiscsapat magyar játékosa, a korábban a Ferencvárosban is megfordult Schultz Levente jól futballozott, egy távoli lövése után Oliver Kahnnak kellett védenie, majd a hosszabbításban is helyzetbe került, és alig tévesztett célt. A büntetők során azonban hibázott, a felső lécre lőtte a labdát. A tizenegyespárbaj hőse amúgy is Kahn volt, a veterán hálóőr az ellenfél utolsó két büntetőjét megfogta, vagyis ezzel megmentette csapatát a szégyentől.

„A Burghausen fölé nőttünk, nekünk volt több helyzetünk, de néha szerencsétlenek voltunk, vagy a kapusuk védett bravúrral, így egy nagyon izgalmas kupameccs kerekedett ebből a találkozóból” – magyarázta Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője, aki osztja azt a véleményt, hogy a csapatának az idén mindhárom fronton (bajnokság, kupa, UEFA-kupa) illene diadalmaskodnia.

Német Kupa, 1. forduló:
Burghausen-Bayern München 1-1 (0-0) – 11-esekkel: 3-4
Gól:
Neubert (62.) ill. Klose (79.)
A győztes továbbjutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik