Élet-Stílus

Chelsea: sérült a fél csapat

Hétvégén kezdődik az angol élvonalbeli pontvadászat, és a londoni együttes trénerének, akárcsak tavaly, komoly fejtörést okozhat a keret összeállítása, hiszen a legnagyobb sztárok sérüléssel bajlódnak. A nagy rivális Manchester Unitednél viszont már szerdán bemutatkozhat Carlos Tevez.

“Már annak örülnék, ha a sok sérült közül legalább egy valaki felépülne a bajnoki rajtra.” – nyilatkozta Jose Mourinho az elveszített vasárnapi Szuperkupa-döntőt követően. Jelenleg kilenc játékos (Terry, Drogba, Kalou, Ballack, Robben, Ferreira, Bridge, Sevcsenko és Makelele) nem fogható játékra, közülük a védelem alapemberének, a csapatkapitány John Terry-nek a sérülése a legsúlyosabb. Egyelőre nem tudni, hogy közülük ki állhat ki a Birmingham ellen a vasárnapi bajnoki meccsen.

Terry a szombati edzésen sérült meg, a vasárnapi Community Shielden már nem is léphetett pályára. Az első orvosi vélemények szerint legalább egy hónapot ki kell hagynia a térdsérülést szenvedő hátvédnek, aki így a bajnoki meccsek mellett az angol válogatott két kulcsfontosságú Eb-selejtezőjén (Izrael és Oroszország ellen) is csak a partvonal mellől szurkolhat a társaknak. Terry amúgy már idáig is komoly fájdalmak közepette dolgozott együtt a társakkal, miután eltörte az egyik lábujját.


Chelsea: sérült a fél csapat 1

Terry kihagyja a bajnoki rajtot (Scanpix)


A 26 éves csapatkapitány mellett érzékenyen érintheti a Chelsea-t legveszélyesebb támadójának a hiánya. Didier Drogba a tavalyi szezonban – enyhe túlzással –, de egymaga tartotta versenyben a bajnoki címért folyó harcban a csapatot, a Ligakupa és az FA Kupa fináléjában is ő szerezte a döntő gólokat. Az elefántcsontparti csatár sérüléséről egyelőre nem sokat tudni, a hét elejére tervezett orvosi vizsgálatok után tisztulhat a kép.

Maga Mourinho a Community Shield után optimistán nyilatkozott, de nem sokkal később már a tavalyi sérülés-mizériát emlegette csapatával kapcsolatban. “Rengeteg a sérültünk, már az nagy lökést adhatna, ha egyikük felépülne szombatra.” – mondta a tréner. Erre a legjobb esély Kalou esetében van. “Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a Manchester United a legjobb felállásában állt ki ellenünk, és mégis csak a büntetőpárbajban sikerült legyőzniük minket.” – tette hozzá Mourinho.

A portugál mester gondjait tovább szaporította, hogy a vasárnapi rangadón Petr Cech, Glen Johnson, Florent Malouda és Shaun Wright-Phillips is kisebb sérülést szenvedett.

—-Ferguson szerdától számol Tevezzel—-

Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője szerdán már számol Carlos Tevezzel, az argentin labdarúgó-válogatott kiválóságával, s a tréner szerint az új szerzemény szombaton akár már a bajnokságban is pályára léphet, a Reading ellen. A neves szakember mindezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy vége felé közeledik a hosszúra nyúlt átigazolási procedúra, melynek nyomán a fiatal támadó az Old Traffordra kerül.

A West Ham United – melyben Tevez múlhatatlan érdemeket szerzett a legutóbbi idényben – pénteken egyezségre jutott a futballista képviselőivel, így nincs akadálya annak, hogy elhagyja a londoni klubot. A megállapodás kétmillió fontról szól.

“Azt hiszem, van ebben a fiúban valami különleges. Magunk is megtapasztalhattuk, amikor legutóbb ellenünk játszott, egyszerűen tarthatatlan volt” – indokolta Ferguson, miért is szeretné csapatában tudni a dél-amerikai futballistát.

Szerdán az északír Glentorannal és a skót Dunfermline-nal játszik felkészülési mérkőzést az MU, az egyik küldöttségben Tevez is helyet kap. “Vagy Belfastban vagy Dunfermline-ban pályára lép – szögezte le Ferguson. – Nagyon szép lenne, ha már a bajnoki rajton számíthatnék rá.”


Chelsea: sérült a fél csapat 2

Tevez nélkül is megnyerték a Community Shieldet (MTI/EPA)


A tréner szerint nem gond, hogy az argentin érkezésével még egy olyan kvalitású játékosa lesz, mint Wayne Rooney. “Mindketten jó fizikumúak, kétlábasak, gyorsak, mindketten képesek megnyerni a párharcokat. Nem hiszem, hogy ez baj volna” – vélekedett az edző.

Az MU játékosai is osztják a szakvezető optimizmusát. “Mindenki nagyon várja, hogy Tevez nálunk játsszon – jelentette ki Rio Ferdinand. – Egyébként könnyű ebbe az együttesbe beilleszkedni, mert mindannyian nyitottak vagyunk, ráadásul egyet akarunk, nevezetesen győzni.”

A West Ham United tavaly nyáron szerezte meg Tevezt, de a szerződtetéskor megszegte az átigazolási szabályokat, mert nem klubtól – a brazil Corinthianstól -, hanem egy ügynökségtől vette meg a futballista játékjogát. A West Hamet az angol szövetség pénzbüntetéssel sújtotta. A mostani szerződtetés is amiatt húzódott, hogy nem volt egyértelmű, kinek kell fizetni a futballistáért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik