Élet-Stílus

Vinokurov: nem vagyok őrült

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű: a sportoló ugyanis ügyvédével együtt megkérdőjelezi az eredményt, hozzátéve, hogy a vizsgálati rendszer megbízhatatlan, ráadásul egyoldalú. Alekszandr Vinokurov – aki először a bukásával magyarázta, hogy tiltott homológ transzfúziós eljárást állapítottak meg a szakemberek – továbbra is tagad.

„Ezeknek a teszteredményeknek nincs semmi értelmük. Őrült lennék, ha azt tettem volna, amivel engem vádolnak. Mindig tiszta voltam, több százszor vizsgáltak már, ám én egyszer sem szegtem meg a szabályokat. A mostani Tour előtt semmi gond nem volt velem” – magyarázta a kazah kerekes, aki két szakaszgyőzelmet aratott a versenyen, majd miután kiderült, hogy doppingolt, az Astana visszalépett.

Vinokurov csapatársa, a német Andreas Klöden is értetlenül áll azelőtt, hogy egyeseket doppingoláson érnek, miközben az érintettek tudják, hogy ellenőrizni fogják őket. „Vinokurov esetében vértranszfúziós eljárást mutattak ki. Ez olyan, mintha valaki 150-nel menne egy útszakaszon, ahol csak 80-nal szabad, miközben tudja, hogy kint van a radar” – sugallta Klöden, hogy itt valami nagyon nem stimmel.

Egy kérdésre válaszolva elmondta: szerinte a pozitív doppingtesztek hátterében a nemzetközi szövetség (UCI) és a Tour szervezőinek ellentéte állhat. A német kerekes szerint kriminalizálódik a sportág, éppen emiatt a visszavonulásán gondolkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik