Élet-Stílus

Schumacher: le vagyok maradva

Michael Schumachert mostanában többször is hírbe hozták azzal, hogy jövőre részt vesz a csapat vezetésében, egyesek pedig örömmel látnák újra vezetni. A német a Bild című lapnak adott interjújában elmondta, hogy nem vágyik vezetői posztra a Ferrarinál, és a versenyautóba sem akar visszaülni: “Nem, szerencsére jó időben hagytam abba. Sokáig fontolgattam, de jól döntöttem.”

Schumi arról is beszélt, hogy még mindig nincs pontos szerepe a csapatnál, annak ellenére, hogy már nem egyszer járt a futamok helyszínén. Azt viszont elárulta, hogy szeretne az utcai autók fejlesztésén dolgozni.

“Szeretnék segíteni a Ferrari utcai autóinak fejlesztésében. Nagyon élvezem és ebben talán tudok valamit hozzáadni. Bár máris kezdem észrevenni, hogy nem vagyok naprakész, erre pedig csak az a megoldás, ha állandóan ott vagyok, ezt pedig egyáltalán nem szeretném” – mondta a hétszeres világbajnok.

A következő szezonban is a Honda istállót erősíti Rubens Barrichello és Jenson Button – ezt a péntektől vasárnapig sorra kerülő Európa Nagydíj előtt jelentette be a japán Forma-1-es csapat. A 35 éves brazil pilóta – aki korábban hosszú évekig Michael Schumacher társa volt a Ferrarinál – tavaly óta szerepel a Honda színeiben a vb-n, míg a brit már az ötödik idényét tapossa az istállónál. Barrichello pályafutása során eddig 242 futamon indult és kilenc győzelmet aratott, a tavalyi Magyar Nagydíjon elsőkét célba ért Button mérlege 113/1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik