Élet-Stílus

Emlékkoncert a műegyetemi tragédia évfordulóján

A Flórián Band és a Központi Tűzoltó Zenekar részvételével emlékkoncertet tartanak a Műegyetem oltása közben életét veszett három hős tűzoltó tiszteletére Magyarország legsúlyosabb tűzoltó-tragédiájának helyszínén, a baleset első évfordulóján.

Múlt év augusztus 8-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében lévő lőtéren azt követően keletkezett tűz, hogy három fiatal felügyelet mellett lőgyakorlatot tartott. A tűz kilenc órán át tartó oltása során három tűzoltó életét vesztette, hét füstmérgezést kapott.

A tragédia évfordulóján, a Műegyetem előtt este fél nyolctól kezdődő emlékkoncerten a Flórián Band és a Központi Tűzoltó Zenekar játszik majd, közreműködnek neves előadóművészek is.

Augusztus 8-án este 21 óra 19 perckor megszólalnak a tűzoltó-, mentő- és rendőrautók szirénái, visszaidézve azt a pillanatot, amikor az első tűzoltóraj megérkezett a tűz keletkezésének helyszínére, és a lánglovagok esküjükhöz híven, életük kockáztatásával is az emberi élet mentésére indultak a pincében lévő lőtérre.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság a koncerttel nemcsak Horváth Ákos hadnagyra, Reppmann Károly hadnagyra és Pintér Gábor főhadnagyra, hanem minden szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltóra is megemlékezik – mondta Erdős Antal ezredes, a fővárosi tűzoltóparancsnok általános helyettese az MTI-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik