Élet-Stílus

Sepultura itt, Beastie Boys ott

Egy időben ad koncertet a héten a Brand New Heavies, a Bloodhound Gang és a Czechomor, vagy a Kispál és a borz, a Besh o drom és a Basement Jaxx. A baj csak az, hogy a fellépések helyszínei között 4-500 kilométer távolság van. A hét második felében nyit a Hegyalja-fesztivál, a Kaláka Folkfesztivál és a Balaton Sound.


Sepultura itt, Beastie Boys ott 1

Tokaj szőlővesszein

Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!



Küldjön fotókat, beszámolókat!

A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

Szerdán nyit a rakamazi Tisza-parti kempingben az ötnapos Hegyalja-fesztivál, ami Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei rendezvénye. Több mint kétszáz hazai és külföldi előadó lép fel az öt színpadon. Egyre több világhírű sztárvendéget köszönthet az évek során a Tisza-part, idén színpadra lép például a Banco De Gaia, a Sepultura, a Pendulum, a Noisia, a Deladap, a Bloodhound Gang és az Elite Force.

A hazai felhozatal, mondhatnánk, a szokásos: fellép többek között a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Kistehén Tánczenekar, a Hooligans, az Irigy Hónaljmirigy, Ganxsta Zolee és a Kartell, Török Ádám és a Mini, a Pokolgép, a Ladánybene 27 és a Kárpátia is. A rakamzi rendezvény az egyetlen a nyári fesztivál-dömpingben, ahol a Republic együttes is koncertet ad. Az erős program mellett a világörökség részeként jegyzett Tokaj történelmi kincsei és persze a Tokaj, mint a legfontosabb magyar borvidék már önmagában is érv lehet a Hegyalja-fesztivál mellett.

Diósgyőr és Kaláka


Sepultura itt, Beastie Boys ott 2

Csütörtökön kezdődik a diósgyőri várban a 28. Kaláka Folkfesztivál, ahol évről-évre fellép mindenki, aki számít az etno vonalon. Ott lesz idén a Csík zenekar Lovasival beerősítve, a Besh-o-Drom, a Fabula Rasa, a Fonózenekar, a Napra zenekar, és persze a névadó, a Kaláka. Nemzetközi fellépők is erősítik a csapatot az amerikai Jeanne Caroll-tól a szicíliai Nakaira együttesig vagy a baszk Orbeláig.

A Kaláka Folkfesztivál és a Diósgyőri vár neve a 28 év alatt annyira összeforrt, hogy a Kaláka-legendárium szerint az egyik nyárbúcsúztató soproni Kaláka Fesztiválra az egyik fellépő együttes azért nem érkezett meg, mert azt hitték, a szerződésben írták el a helyszínt. Ha Kaláka Folkfesztivál, az akkor csak a Diósgyőri vár lehet – gondolták.

Zamárdi és Beastie Boys


Sepultura itt, Beastie Boys ott 3


Idén első alkalommal tartják meg Zamárdiban a „prémiumfesztivált” ahol nem kocsmák, sörpadok és sátor-éttermek, hanem kényelmes nyugágyak, kanapék, koktél- és szusibárok is várják a látogatókat. A program is a megszokottnál jóval progresszívebbnek, merészebbnek tűnik. A résztvevő zenekarok, dj-produkciók kétharmada nemzetközi fellépőkből áll.

Olyan világsztárok lépnek fel a Balaton-parton, mint a Beastie Boys, akik már régóta a fesztiválos kívánságlisták élén szerepelnek, és utoljára több mint 10 éve jártak Magyarországon. Kuriózumnak számít a Kruder és Dorfmeister páros közös produkciója is, de sokak örömére itt lesz a Basement Jaxx, José Padilla, Roger Sanchez és a Nouvelle Vague is. A magyar csapatok közül többek között a Quimby, az Emil Rulez!, a Belga, a Hiperkarma, valamint a Pannonia Allstars Ska Orchestra képviselteti magát.

A program természetesen a fesztivál egyik legfontosabb összetevője, a Balaton Soiund esetében azonban legalább ekkora szerep jut a helyszínnek: vízpart, gyönyörű panoráma, minőségi szolgáltatások és felhőtlen nyaralás várja a Zamárdiba érkezőket.



Sepultura itt, Beastie Boys ott 4



Sepultura itt, Beastie Boys ott 5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik