Élet-Stílus

Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll

Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!



Küldjön fotókat, beszámolókat!

A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

Beindult ezerrel a fesztiválszezon. Nem akármilyen rendezvények vannak most is, a Volt-tól a Szegedi Szabadtéri Játékokig. Lesz ingyenmozi a Kossuth-téren, minden politikai felhangtól mentesen, világsztárok kilincselnek a koncerthelyeken, csak győzzük követni.
Aki tévézni szeret, belefuthat egy Woody Allen-filmbe, de megnézheti a Kontrollt is.
Kérdés: menjek vagy maradjak?


menjek …


péntek, július 6.

… Balaton koncertre a Gödörbe

A Balaton egy nyolcvanas évekből itt maradt kultzenekar. Vig Mihály erős szövegű, szuggesztív dalai azóta borzolják a kedélyeket a füstös kis alternatív klubokban, és semmit nem változtak attól, hogy elmúlt közben lassan három évtized. Annyi csak, hogy egy (jó) ideje Víg Mihályék viszik tovább a Neurotic-dalokat is, mert Pajor Tamás most másban utazik. Szóval Levert vagy és Mozi, Tangó és Rock and roll. (Ami nem egy tánc.) Most éppen a Gödörben.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 1


… Mozizni a Kossuth térre

Pénteken kezdődik a Tér-Film-Zene Fesztivál a Kossuth téren. Ilyenkor ingyenes szabadtéri filmvetítéseket tartanak fél öttől tizenegy óráig. Műsoron családi, zene/tánc-, játék- valamint némafilmek. Pénteken például az Egy magyar nábobot, az 56 csepp vért és a Budakeszi srácokat nézhetjük meg a Parlament árnyékában. Mostanában annyi mindenre használták a Kossuth teret, itt az ideje valamilyen értelmes programnak a környéken!

… Prodigy koncertre a Volt fesztiválra

Hát, igen, ha a Prodigyt meg akarjuk nézni, Sopronba kell utazni. Viszont, ha eljutunk a Lővér kempingig, ráadásként kapjuk többek között a Tankcsapdát, a Hyperkarmát, a Neót, a 30Y-t, valamint – az osztrák Frank Sinatrát – , Louie Austent. És eközben ráérezhetünk a VOLT-fílingre, ami egészen más, állítólag, mint a híres Sziget-érzés. A 15. Volt fesztivál nagyon belehúzott, az öt színpadon egymást váltják a világsztárok, no és mindenki ott van a hazai színtérről is, aki számít.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 2


—-Szombat: Korn, Kispál, Twin Peaks-party, Doors—-



szombat, július 7.

… Kispál és Korn koncertere a Voltra

Még a pénteki Prodigy-zúzás zúg majd a füleinkben, amikor újabb bevetésre hív a Volt. Hogy csak a nagyszínpadon fellépő sztártatárjárást említsük: Animal Cannibals, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Depresszió, Kispál és a borz, valamint az amerikai Korn zúzza szét szombaton a Lővéreket. Ez nem minden, a fesztivál zárónapján egy másik színpadon például a Coldcut nyomja a voltalávalót.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 3


Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!

Küldjön fotókat, beszámolókat!

A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

… Twin Peaks partyra a Normafához

Szombat estétől vasárnap reggelig Twin Peaksszé alakul a Normafa és környéke. Az exit.hu szerint a Jánoshegyi Katlanban, illetve a Sport Hotel óriási, öthektáros erdei parkjában a goatrance és a drumandbass dübörög majd párhuzamosan. A Goa-katlanban a TrancePort gárda tagjai adják kézről kézre a dekkeket: Psyletzky, Green Cosmos (live act), Hruscsov, Lillith, Toge és ET, míg a Drumandbass tisztáson többnyire a Circus Maximus stábja pörgeti a lemezeket: Sp & Scinetyc, Jade (BSE Records, Moving Shadow), Acryl, Weide (Rootfiles), Elf és Ash. És mindez egész éjjel. Hogy Cooper ügynöknek mi köze az egészhez, egyelőre nem világos…

… Majdnem-Doors koncertre a Margitszigetre

Volt egyszer egy Doors nevű zenekar, amely a hatvanas évek végének egyik meghatározó formációja volt. A zenekar legendás költője-énekese-frontembere, Jim Morrison 1971-ben meghalt, soha nem tudták pótolni, pedig többször megpróbálták.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 4


Most a zenekar megalakulásának 40. évfordulójára az eredeti Doors billentyűse (Ray Manzarek) és gitárosa (Robby Krieger) újra szellemet idéz: bevette a projektebe a Fuel ex-énekesét, Brett Scallionst, és világkörüli turnéra indultak a Riders On The Stormnak elkeresztelt zenekarral. Ennek egyik állomása a Margitsziget is. “Jim Morrisont sohasem lehetett helyettesíteni, de ez a projekt másról szól, arról, hogy tested adjunk annak a munkának, amit Jimmel végeztünk” – mondta Krieger.

bővebben>>

—-Vasárnap: Péterfy Bori, Living Colour, Macskák—-

vasárnap, július 8.

… Péterfy Bori estre a Művészetek Palotájába

Péterfy Bori leginkább az alternatívnak nevezett “terepen mozog”. Az Arvisura és a Pintér Béla Társulat után 2000-ben színművészként az Európa-hírű Krétakör Színház – és a KrétakörSzínészTáncZenekar – tagja lett, s közben az Amorf Ördögök zenekar énekeseként is tevékenykedett.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 5


Ezúttal szólóanyagát mutatja be régi-új társaival, az Ördögök tagságából verbuvált kísérőzenekarával és az Amorf-koncerteken már korábban is vendégeskedett Honvéd Férfikarral közösen. A Tövisházi Ambrus-Tariska Szabolcs szerzőpáros mellett Lovasi András is írt dalokat a debütáló Péterfy Bori-lemezre, amelyen sanzonok és rockszámok egyaránt megtalálhatók. A CD és a koncert az Ördögök rajongóinak biztosan nem fog csalódást okozni, de bizonnyal azok is szeretni fogják, akik Bori “vadabb”, színésznői énjét kedvelik.

… Living Colourra a Zöld Pardonba

A Living Colour a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb crossover zenekara, négy zsenivel, eszméletlen funkokkal és tekerésekkel. 2003-ban nyolcéves tetszhalott állapotból felébredve ugyanott folytatták és folytatják ma is, ahol akkor abbahagyták.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 6


Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!

Küldjön fotókat, beszámolókat!

A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

Azóta lemezek és turnék követik egymást. Bár a crosssover kitermelt néhány jóval sikeresebb zenekart, mégis a Living Colour zenei minőségben és gondolatiságban messze kiemelkedett ebből a közegből.


A fekete spiritualitás a zsenik spirituszával keveredik négy fekete muzsikus összjátéka révén. Így találkozhat és emelkedik egy új szintre John Coltrane szelleme Jimi Hendrixszel, a Bad Brains a Rolling Stonesszal, a Led Zep James Broownnal, George Clinton a Fekete Párducokkal, netán a Weather Reporttal. Mondják, a Zöld Pardonban van az idény leghosszabb fesztiválja. Kétségtelen, hogy a Petőfi-híd lábánál mindig történik valami. Hol a Toy Dolls, hol a Living Colour játszik, esetleg a magyar sztárok. Tényleg, mint egy júniustól októberig futó rendezvénysorozat…

… a Szegedi Szabadtéri Játékok Macskákjára

Ezena hétvégén indul a Szegedi Szabadtéri Játékok, az “ország legnagyobb szabadtéri színháza”. Idén Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából bemutatják a Marica grófnőt, és a Rudolfot, lesz török tánc-show, és természetesen a Bánk bán zárja a Játékokat. A nyitó hétvégén is különleges produkcióra készülnek: Magyarországon először, élő zenekari kísérettel adják elő a Macskák című musicalt.

—-Mozi, kiállítás—-


… moziba

Transformers



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 7


Veszélyben a Föld (megint). Az átalakuló űr-robotlények halálos harcukat a planétánkon vívják. Egy középiskolás srácon múlik annak a kimenetele. Mozikban az esztendő leglátványosabb és leghangosabb filmje! Ha jó fejek akarunk lenni kamaszodó barátunkhoz/testvérünkhöz/rokonunkhoz/gyerekünkhöz/unokánkhoz, vigyük el erre a filmre.

bővebben>>


… kiállításra

Hommage à Kassák

Kassák Lajosra (1887–1967), az európai avantgárd egyik vezető személyiségére születésének 120., halálának 40. évfordulója alkalmából emlékeznek az Hommage à Kassák című kiállítással. Az író, költő, képzőművész, esszéista emlékkiállítása az óbudai Kassák Múzeumban látható július elejétől.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 8


bővebben>>


—-Tévéműsorok—-

maradjak …


tévézni…


péntek, július 6.
Duna Tv, 23.40

Absolut Warhola

Ki volt az az Andy Warhol? Ezt nem biztos, hogy megtudjuk ebből a különleges dokumentumfilmből, de jól fogunk szórakozni. A rendező meglátogatta Andy Warhol ősi falvát, Mikovát, és sikerült egy szellemes szociológiai képet adnia a településről és annak sajátos lakóiról, számtalan emberi portré keretében, akik magukról mind azt állították, hogy valamilyen módon Warhollal kapcsolatban álltak.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 9


Büszke ismerősei az ellentmondásos művészről emlékeznek; számukra ő mindig a “kis Andrejko” marad, aki szülőföldje hírnevét növelte az egész világon. A dokumentumfilm poétikus keresés az amerikai pop bálvány gyökerei nyomán, a szülői otthon felkeresésével, tengeren túlra utazás előzményeinek feltárásával.

szombat, július 7.
m1, 23:30

Hollywoodi történet

Az egykori sztárrendező megkapja a lehetőséget arra, hogy visszatérjen az élvonalba. Hirtelen azonban elveszti látását. A teljesen vak Val Waxman azonban nem árulhatja el ezt, mert akkor ugrott a lehetőség. Barátai azonban, akik hisznek tehetségében, segítenek, hogy vakon megrendezze a filmet. Naná, hogy Woody Allen magának írta ezt a szerepet.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 10



vasárnap, július 8.
Tv2, 22:05

Kontroll

Antal Nimród sokdíjas első játékfilmje a föld alatt, a metróban játszódik, a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, a BKV-ellenőrről és kollégáiról, egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van.



Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll 11


Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, és még sokminden másról. Komikus, izgalmas, és ugyanakkor költői film. Sokadszorra se hagyjuk ki!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik