Élet-Stílus

Vesztegetési botrány: a Chelsea is gyanúba került

Tizenöt hónap után nyilvánosságra hozták annak a nyomozásnak az eredményeit, amelyet az angol labdarúgás vesztegetési ügyében folytattak le. A jelentésben szerepel, hogy öt klub - köztük a Chelsea - illegálisan titkolja el tizenhét játékos szerződésének hátterét.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A pénteki bejelentésel lezárult az a tizenöt hónapos nyomozás, amely az esetleges visszaéléséket vizsgálta a Premier Legue átigazolásai ügyében.

A pénteken nyilvánosságra hozott jelentés szerint öt együttes 17 átigazolás esetében illegálisan eltitkolja a megállapodások hátterét, így a nyomozást vezető Lord Stevens korábbi rendőrfőnök szerint az angol (FA), illetve a nemzetközi szövetségnek (FIFA) tovább kell folytatni a vizsgálatot, minden esetben az átigazolási szabályok vélt megszegése miatt.

A „gyanús” klubok között szerepel a Chelsea is, amely Petr Cech, Didier Droga és Michael Essien leigazolásának körülményeit titkolja. A Newcastle három (Emre Belozoglu, Jean Alain Boumsong, Amady Faye, Albert Luque), a Bolton négy (Ali Al-Habsi, Tal Ben Haim, Blessing Kaku, Julio Correia), a Portsmouth szintén három (Collins Mbesuma, Benjani Mwaruwari, Aliou Cisse), míg a Middlesbrough két (Yakubu Aiyegbeni és Fabio Rochemback) játékos klubváltásának részleteitől nem akart beszámolni.

Persze nem csak a klubok, hanem egyes edzők, ügynökök is felkerültek Stevens fekete listájára. A nyomozó szerint a Chelsea átigazolásait segítő Pini Zahavi, valamint a menedzserként dolgozó Sam Allardyce és Graeme Sounness, illetve a Newcastle United elnökének a fia, a szintén ügynök Kenneth Shepherd is vétkes lehet, az említettek ugyanis mélyen hallgatnak az átigazolások körülményeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik