Élet-Stílus

A cseh szövetséggel tárgyal Matthäus

A Cseh Labdarúgó Szövetség (CMFS) tárgyalásokat kezdett az osztrák Salzburgtól kedden menesztett Lothar Matthäusszal a szövetségi kapitányi posztról.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Amennyiben a csapat a szeptemberi, Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőn nem jár sikerrel – azaz elveszítheti esélyét a továbbjutásra -, a jelenlegi szakvezetőnek, Karel Brücknernek mennie kell – mondta Vlastimil Kostal, a CMFS alelnöke. “Abban az esetben Matthäus is a jelöltjeink között lenne” – tette hozzá, és azt is elárulta, hogy néhány héttel ezelőtt már egyeztetett a német szakemberrel Prágában, bár ahogy fogalmazott, “az még csak egy beszélgetés volt”.

“Karel Brückner a cseh labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, de minden eshetőségre szeretnénk felkészülni.” – nyilatkozta Kostal egy cseh lapnak. “Még nem tettünk neki ajánlatot” – hangsúlyozta. Csehország jelenleg második helyen áll Eb-kvalifikációs csoportjában 14 ponttal, a harmadik íreknek 13 pontjuk van.

Matthäust kedden menesztették, miután a szakmai elképzeléseit nem osztotta a Red Bull Salzburg trénere, Giovanni Trappatoni. “Nem ért meglepetésként a menesztésem. Érezni lehetett a levegőben, hogy valami nem stimmel. Semmi kedvem személyeskedni, profiként úgy érzem váltani kell, ha az elképzeléseim nem találkoznak az edzőjével.”

A német szakember a Donaukurier című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy legszívesebben egy európai topklubnál vállalna munkát. „Egy olyan egyesületnél szeretnék dolgozni, amelynek van perspektívája, ahol lehet fejlődni.” Matthäus 2004-ben és 2005-ben a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik