Élet-Stílus

BL: kiemelt a Debrecen

A DVSC-TEVA labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében kapcsolódik be a küzdelemsorozatba, és már azt is lehet tudni, mely csapatok közül kerül majd ki a hajdúságiak ellenfele.

Kapcsolódó linkek

dvsc.lap.hu
sport.lap.hu

Az UEFA versenybizottsága elkészítette a besorolást a BL következő idényére, eszerint a magyar bajnokcsapat kiemelt lesz a selejtező 2. fordulójában. Miután az első kör továbbjutóira még várni kell, így sok esetben csak feltételezhető, hogy kik jutnak tovább.

Az már biztos, hogy a Beitar Jeruzsálem (izraeli), a Zaglebie Lubin (lengyel), az IF Elfsborg (svéd), az FK Sarajevo (bosnyák), az FH Hafnarfjordur (izlandi) és a Pobeda (macedón) lehetséges ellenfél. Mint ahogy az is biztos, hogy a Steaua Bucuresti (román), a Glasgow Rangers (skót), a Sahtar Doneck (ukrán), a Besiktas (török), a Levszki Szófia (bolgár), a Slavia Praha (cseh), a Rosenborg BK (norvég), a Crvena zvezda (szerb), az FC Köbenhavn (dán), a Dinamo Zagreb (horvát), a Genk (belga), a Salzburg (osztrák) és az APOEL Nicosia (ciprusi) nem akadhat egyből Sándor Tamásék útjába, ugyanis ezen gárdák a Debrecenhez hasonlóan kiemeltek lesznek a második körben.

A sorsolás június 29-én lesz, míg a selejtező második fordulójának első mérkőzését július 31-én vagy augusztus 1-jén rendezik, a visszavágóra pedig augusztus 7-én vagy 8-án kerül sor.

Tavaly is a debreceni gárda képviselte a magyar színeket a Bajnokok Ligájának a selejtezőjében. A második körben a Rabotnicki Skopje ellen hazai pályán csak egy sovány döntetlenre futotta, idegenben pedig nagy ruhát kapott az akkor még Supka Attila által dirigált együttes. Legutóbb a Fradinak sikerült 1995-ben a BL-főtáblájára feljutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik