Élet-Stílus

Henry távozhat, Buffon marad

Az idei nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb szenzációja lehet, ha Thierry Henry kilenc év után otthagyja az Arsenalt. Buffon ezzel szemben véget vetett a spekulációknak, és szerződést hosszabbított a Juventusszal.

A francia válogatott támadó rendszeresen kijelenti, hogy jelenleg még az Arsenal játékosa, a szerződése 2010-ig szól, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a következő szezonban már nem a londoniaknál indul gólvadászatra. Henry egy interjúban elmondta, hogy nagyon megviselte jó barátjának, az igazgatóságban ülő David Deinnek a távozása.

A BL-győztes csábítja

„Nem tudom mit történt, nem is akarom tudni, de nagyon feldúlt David elküldése.” – mondta Henry, aki személyes jó barátjának vallotta a G14 elnökét. Angol lapjelentések szerint az igazgatónak azért kellett mennie, mert az elnökség többi tagjával megromlott a viszonya. „A klub érdekeit kell szem előtt tartani, de David és Arsene Wenger a klub szimbólumává váltak. Én biztos, hogy nem hagytam volna Davidet elmenni, de ez nem az én dolgom. Nem értek egyet a döntéssel, de nem szólhatok bele.”


Henry távozhat, Buffon marad 1

Idén sokat volt sérült a francia klasszis (MTI/EPA)


„Jelenleg még az Arsenal focistája vagyok, de mint mindenki tudja sok olyan dolog történt az egyesületnél, aminek nem szabadott volna megtörténnie.” Az interjúban Henry arról is beszélt, hogy hízelgőnek érzi a Milan érdeklődését. „Hát persze, hogy örülök neki, Európa egyik legjobb csapatáról van szó.” – mondta a 29 éves Henry, aki az utóbbi években semmilyen számottevő trófeát nem nyert az Arsenallal.

Buffon és Alonso marad

További két évvel, 2012-ig meghosszabbította szerződését Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának világbajnok kapusa a torinói klubbal. “Rendkívül fontos ez a nap számomra: új lapot nyitok a karrieremben és az életemben” – nyilatkozta a 29 esztendős hálóőr, akit korábban az AC Milannal és az Internazionaléval is hírbe hoztak. Buffon 2001-ben, akkor olasz rekordnak számító 54,2 millió euróért igazolt Parmából Torinóba.

A BL-döntős Liverpool spanyol focistája, Xabi Alonso is 2012-ig meghosszabbította szerződését a klubbal. A középpályás a negyedik játékos az angol klubnál, aki a héten hosszabb távra írt alá. Steven Gerrard és Jamie Carragher négy-, míg a kapus Jose Manuel Reina ötéves kontraktust kötött. “Tudom, hogy több helyről kerestek, de én maradni akartam” – mondta a 25 éves Alonso, aki 2004-ben szerződött az Anfield Roadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik