Élet-Stílus

Golovin élete első tornáját nyerte

A nyolcadik helyen rangsorolt francia Tatiana Golovin remek játékkal legyőzte az első helyen kiemelt, címvédő Nagyja Petrovát a 600 ezer dollár összdíjazású, Amelia Island-i salakpályás női tenisztorna döntőjében.

A 19 esztendős, orosz származású játékos a világranglistán már a 20. helyig felkapaszkodott, de egészen vasárnapig kellett várnia az első WTA-tornagyőzelméig egyesben. Az Amelia Island-i fináléban Petrovának esélye nem volt fiatalabb riválisával szemben, aki végül 6:2, 6:1-re nyerte az összecsapást.

„Még mindig nem tudtam feldolgozni, hogy valóban én nyertem. Úgy gondolom ezzel a diadallal egy újabb szintre emeltem a játékomat.” – nyilatkozta a boldog győztes, akinek nem is kellett különösebben megerőltetnie magát, hiszen Petrova rém gyenge napot fogott ki. Az orosz játékos mind a két szettben háromszor elveszítette az adogatását, a szervái egyáltalán nem jöttek és összesen 29 ki nem kényszeríttet hibát ütött.

“Szokatlanul sokat hibáztam, nem koncentráltam eléggé.” – nyilatkozta Petrova, aki címvédőként érkezett a tornára. „Egyes szituációkban túl hamar be akartam fejezni a meneteket, de ehhez nem volt elég energiám. Az első szett elvesztése után, pedig fejben feladtam a mérkőzést.”

Amelia Island, női torna, döntő:
Golovin (francia, 8.)-Petrova (orosz, 1.) 6:2, 6:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik