Élet-Stílus

Kikapott a Barca, élre állhat a Sevilla

Nem lefutott még a spanyol bajnokság miután az éllovas Barcelona idegenben kikapott. Hasonló sorsra jutott a Valencia is. A Santander legyőzésével a Sevilla vasárnap estére átveheti az első helyet a tabellán.

Ronaldinhóék nyilván tisztában voltak azzal, hogy nem lesz sétagalopp a zaragozai szereplés, hiszen az ötödik helyen álló csapat bárkit képes legyőzni hazai pályán. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a Zaragoza egyáltalán nem ijedt meg nagynevű ellenfelétől. A Real bátran ment előre, és az első 45 percben több bravúrt is be kellett mutatnia Valdes kapusnak. A másik oldalon Samuel Eto’o ismét nem léphetett pályára, de a katalánoknak is voltak ígéretes helyzeteik.

A második félidő elején a Barca-akarata érvényesült, de negyedóra elteltével a hazaiak Milito csodaszép

góljával megszerezték a vezetést. Az előny birtokában sem állt be védekezni a Zaragoza, a kitámadó Barcelona mellett volt is néhány kecsegtető kontrája. Gól azonban már nem született több a meccsen, hiába igyekeztek Ronaldinhóék.


Kikapott a Barca, élre állhat a Sevilla 1

Puyol és a Zaragoza gólszerzõje (AFP)


Szombat este a Valencia együttese is idegenben lépett pályára, és akárcsak a listavezető egygólos vereséget szenvedett. A Bajnokok Ligájában is érdekelt alakulat a Bilbaónál járt, és már félóra után egy szépségdíjas találatot követően hátrányba került: Exteberria beadását sarokkal juttatta be a kapuba Gabilondo.

A Valenciának is volt alkalma a gólszerzésre, de David Villáék ezúttal nem voltak eredményesek. A csapat ezzel visszaesett az ötödik helyre, a Zaragozával helyet cserélve. A Real Madrid egy esetleges vasárnapi győzelemmel két pontra megközelítheti a Barcát, a Sevilla pedig egypontos előnnyel átveheti az első helyet, amennyiben megveri a Racing Santandert.

Primera División, 29. forduló:
Athletic Bilbao-FC Valencia 1-0
Gól:
Gabilondo (27.)

Real Zaragoza-FC Barcelona 1-0
Gól:
Milito (57.)

Vasárnapi meccsek:
Deportivo La Coruna-Gimnastic 17 ó
Espanyol-Real Sociedad 17
Levante-Real Betis 17
Real Mallorca-Getafe 17
Recreativo Huelva-Celta de Vigo 17
Sevilla-Racing Santander 17
Real Madrid-Osasuna 19
Villarreal-Atlético Madrid 21



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik