Élet-Stílus

Újra nyitott a spanyol focibajnokság

Ronaldinhóék csalódást okozó játékának nyilván Sevillában és Madridban örültek a legjobban, hiszen értékes pontokat vesztett a bajnoki aranyért folyó harcban a címvédő. A Barca botlását azonban a Sevilla nem tudta kihasználni, hiszen hazai pályán csak egy sovány gólnélküli döntetlenre tellett Juan Ramos csapatától a Santander ellen. A királyi gárda ezzel szemben élt a lehetőséggel és hazai pályán Raul illetve Robinho góljaival megverte az Osasunát. A madridiak győzelmükkel feljöttek, és már csak két pont a hátrányuk a listavezetővel szemben.

Az UEFA Kupában kioktatta a Leverkusent az Osasuna, de a Bernabeu-ban nem lehetett ráismerni a csapatra. A fővárosiak végig kezükben tartották a meccset, Raúl már a 24. percben beköszönt. A második félidőben megszállta ellenfele térfelét a Madrid, és a sokadik helyzetet a sorozatban harmadik bajnokiján eredményes Robinho bevágta.


Újra nyitott a spanyol focibajnokság 1

Sorozatban harmadszor volt eredményes a brazil (dpa)


A Real Betis folytatta remek menetelését, és Levantéban is pontot szerzett. A legutóbbi 11 meccséből csak egyet elveszítő csapat a szezonbeli nyolcadik találatnál járó Robert révén egalizált. A kiesés ellen küzdő Real Sociedad egyre nehezebb helyzetben: az utolsó előtti csapat az Espanyol otthonából távozott pontok nélkül. A nap gólját a 60. percben Coro szerezte, és ezzel életben tartotta a barcelonaiak UEFA Kupás reményeit.

A sokáig remekül vitézkedő Getafének erre már egyre kisebb az esélye, Bernd Schusterék Mallorcán szenvedtek vereséget. A Huelva gólgazdag meccsen 4:2-re verte a Celta Vigót, amely így jelenleg az utolsó, még kiesést jelentő 18. helyen áll. A Tarragonánál lassan készülhetnek a másodosztályra, a tökutolsó klub ezúttal La Corunában maradt pont nélkül.

Primera División, 29. forduló:
Sevilla-Racing Santander 0-0

Real Madrid-Osasuna 2-0
Gól:
Raúl (24.), Robinho (80.)

Deportivo La Coruna-Gimnastic 1-0
Gól:
Castro (58.)
Piros lap: Guzman (90., La Coruna)

Espanyol-Real Sociedad 1-0
Gól:
Coro (58.)

Levante-Real Betis 1-1
Gól:
Descarga (35.), illetve Robert (79.)

Real Mallorca-Getafe 2-0
Gól:
Nunes (64.), Trejo (90.)

Recreativo Huelva-Celta Vigo 4-2
Gól:
Munoz (36., 11-esből), Rosu (86., 88.), Cheli (90.), illetve Nene (75., 90., az elsőt 11-esből)

Villarreal-Atlético Madrid 0-1
Gól:
Eller (31.)

Szombati meccsek:
Athletic Bilbao-FC Valencia 1-0
Real Zaragoza-FC Barcelona 1-0



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik