Élet-Stílus

Serie A: őrzi veretlenségét az Inter

Négy közül három Bajnokok Ligáját érő hely már úgy tűnik elkelt, a negyedikért viszont nagy harc folyik az olasz labdarúgó bajnokságban. Az Inter szombaton döntetlenre végzett, a Roma nyert, a Lazio is begyűjtötte három pontot a Palermo viszont elbukott hazai pályán.

Az Inter együttese gyakorlatilag már megnyerte az olasz bajnokságot annak ellenére, hogy szombaton a Reggina otthonában csak gólnélküli döntetlenre volt képes. A milánói csapat 20 ponttal is vezette a tabellát, úgyhogy a mostani pontveszteség, és a Roma győzelme ellenére, nem forog veszélyben az aranyérme.

Zlatan Ibrahimovicék szombat délután a Regginához látogattak, és pont nélkül távoztak a kiesés elleni küzdő gárda otthonából. A listavezetőnek és a jóval esélytelenebb hazai csapatnak is jó pár alkalommal lett volna lehetősége megszerezni a vezetést, de végül egyik háló sem rezdült meg, és maradt az igazságos döntetlen. Az Inter szempontjából gyakorlatilag már nincsen jelentősége az eredménynek, pláne úgy, hogy a vendégek a döntetlennel megőrizték veretlenségüket.

A hét közben a Bajnokok Ligájában a Manchester Uniteddal találkozó Francesco Tottiék is idegenben léptek pályára, és a fővárosi csapatnak sikerült is begyűjtenie a három pontot. A Roma esetében sincsen már értelme számolgatni a pontokat: hiszen 7 fordulóval a bajnokság vége előtt biztosnak tűnik a második hely, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy Tottiék visszaessenek.

Az utolsó dobogós, és nem mellesleg BL-szereplést érő harmadik pozícióra a másik római alakulatnak, a kirobbanó formában lévő Laziónak a legjobbak az esélyei. Főleg azok után, hogy a csapat sorozatban nyolcadik alkalommal hagyhatta el győztesen a pályát. A szombati meccsen a Messina ellen, ha csak egy góllal is, de ismét diadalmaskodott az együttes.

A negyedik helyre a Palermo (otthonában kapott ki 3-1-re a Cagliaritól), a Fiorentina (az Ascolit verte simán, 4-0-ra), valamint az Empoli és az AC Milan pályázik. Utóbbi kettő egymás ellen játszott: a milánóiak két góllal nyertek, ezzel feljöttek az ötödik helyre és csak egy pontra vannak a negyediktől.

Serie A, 31. forduló:
Atalanta-Chievo 1-0
Gól:
Doni (54., 11-esből)
Piros lap: Loria (86., Atalanta)

Catania-AS Roma 0-2
Gól:
Tavano (37.), Vucinic (84.)

Fiorentina-Ascoli 4-0
Gól:
Ferreira (5.), Montolivo (45+2.), Toni (56.), Kroldrup (70.)

SS Lazio-Messina 1-0
Gól:
Stendardo (45.)
Piros lap: Candela (55., Messina)

Palermo-Cagliari 1-3
Gól:
Bresciano (3.), illetve Suazo (38., 86., az elsőt 11-esből), Pepe (82.)
Piros lap: Biava (36., Palermo)

Parma-Livorno 1-0
Gól:
Rossi (89.)
Piros lap: Cesar (83., Livorno)

Reggina-Internazionale 0-0

Sampdoria-Torino 1-0
Gól:
Bonazzoli (17.) piros lap: Muzzi (89., Torino)

Siena-Udinese 2-2
Gól:
Maccarone (76.), Negro (82.), illetve Di Natale (42.), Iaquinta (60.)

AC Milan-Empoli 3-1 (2-1)
Gól:
Ronaldo (12.), Gilardino (44.), Favalli (78.), illetve Saudati (43.)



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik