Élet-Stílus

Premier League: már csak három pont a MU előnye

A Chelsea Ricardo Calvalho csatárokat megszégyenítő bombagóljával győzte le a Tottenham csapatát a Premier League 32. fordulójában. Győzelmével a címvédő három pontra megközelítette a Portsmouth otthonában vereséget szenvedett Manchester Unitedet.

A portugál védő a harmadik gólját szerezte a bajnokságban (a Charlton és a MU ellen volt korábban eredményes), ezúttal távolról, mintegy 28 méterről küldte a labdát a kapu jobb oldalába. A Chelsea ezzel a találattal győzte le a vendégként fellépő, tartalékos Tottenham együttesét.

Az első félidőben a bajnok játszott aktívabban, helyzetekig is eljutott, játékában azonban nem igazán volt benne a gól. A szünet után viszont gyorsan vezetést szerzett a Chelsea, és további helyzeteket dolgozott ki. A Tottenham támadójátéka is feljavult a második félidőre: Petr Cech kapus azonban Mido és Dimitar Berbatov veszélyes fejesénél is résen volt.

A címvédő hátránya már csak három pont a Manchester Uniteddel szemben, miután a „vörös ördögök” 2-1-es vereséget szenvedtek a Portsmouth vendégeként. A Pompey a szemfüles Matt Taylor góljával szerezte meg a vezetést, de hogy meg is tartsa az előnyét, ahhoz bizony szükség volt David James bravúrjaira: a volt válogatott kapus Cristiano Ronaldo és Ryan Giggs kísérletét is hatástalanította.

Rio Ferdinand öngólja után már 2-0-ra vezetett a hazai csapat, a másik oldalon viszont John O’Shea pöckölte be a kipattanó labdát, és a Manchester Unitednek az egyenlítésre is volt esélye, csakhogy James hatalmas bravúrral védte Alan Smith lövését. Sir Alex Ferguson emberei legutóbb január 21-én, az Arsenal otthonában kaptak ki a bajnokságban.

A harmadik helyért vívott csatában a Liverpool ötpontos előnybe került az Arsenallal szemben. A „vörösök” Dirk Kuyt 86. percben szerzett góljával nyertek a Reading otthonában, miközben az ágyúsok hazai pályán kaptak ki a West Ham együttesétől.


Premier League, 32. forduló:
Chelsea-Tottenham 1-0 (0-0)
Gól:
Calvalho (52.)


Arsenal-West Ham United 0-1 (0-1)
Gól:
Zamora (45+2.)

Blackburn-Aston Villa 1-2 (1-1)
Gól: McCarthy (24., 11-esből), ill. Berger (34.), Agbonlahor (73.)

Middlesbrough-Watford 4-1 (2-1)
Gól:
Viduka (5., 75.), Boateng (27.), Rochemback (79.), ill. Francis (23.)

Reading-Liverpool 1-2 (0-1)
Gól:
Gunnarsson (47.), ill. Arbeloa (15.), Kuyt (86.)

Sheffield United-Newcastle 1-2 (0-1)
Gól:
Nade (74.), ill. Martins (17.), Taylor (80.)

Wigan-Bolton 1-3 (1-1)
Gól:
Heskey (32.), ill. Anelka (44.), Teimourian (68., 73.)

Portsmouth-Manchester United 2-1 (1-0)
Gól: gól: Taylor (30.), R. Ferdinand (89., öngól), ill. O’Shea (91.)

Pénteken játszották:
Everton-Fulham 4-1 (3-1)
Gól
: Carsley (25.), Stubbs (34.), Vaughan (45.), Anichebe (80.), ill. Bocanegra (22.)

Manchester City-Charlton 0-0





Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik