Élet-Stílus

Rendőrökkel csaptak össze az angol szurkolók

Angol szurkolók csaptak össze rendőrökkel a labdarúgó UEFA Kupa Sevilla–Tottenham negyeddöntőjének első mérkőzése alatt.

A Reuters beszámolója szerint több vendégdrukker megsérült az első félidőben kirobbant összecsapás során, amikor is a televíziós felvételeken jól láthatóan székekkel dobálták meg a rendőröket a szigetországi fanatikusok. A BBC meg nem erősített forrásból úgy értesült, hét szurkoló mellett egy rendőr szorult kórházi ápolásra. A rendőrség szóvivője pénteken arról számolt be, hogy hét angol fanatikust vettek őrizetbe, közülük hatot a mérkőzés alatt kitört verekedés során, míg egyet a találkozó után.


A Tottenham ugyanakkor magyarázatot vár a helyi hatóságoktól, hogy miért bántak így híveikkel. Az angol klub azért kér indoklást, mert a két csapat szurkolói nem tűztek össze egymással. A londoni klub azt is leszögezte, maximálisan együttműködik UEFA-val és a brit nagykövetséggel, hogy kiderüljön, mi okozta a botrányt a sevillai kupatalálkozón.


Az európai szövetség vizsgálatot indított az ügy kivizsgálására. Egy nappal korábban, szerdán a Manchester United szurkolói csaptak össze a római drukkerekkel, illetve a rendőrökkel az AS Roma elleni BL-negyeddöntő előtt. Márciusban pedig egy részeg

Tottenham-szurkoló akarta megütni Frank Lampardot a Chelsea elleni FA Kupa-találkozó után. Őt egyébként örökre kitiltották a Spurs stadionjából.




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik