Élet-Stílus

BL: fordíthat a tavalyi finalista?

Szerdán kialakul a legjobb nyolc mezőnye a Bajnokok Ligájában. A ManU és a Milan lépéselőnyben várhatja a szerda esti nyolcaddöntő visszavágót, a Bayern-Real illetve az Arsenal-PSV párharc továbbra is kétesélyes.

Bayern-Real: a titánok harca

Mindkét együttes csak szenvedett hazája bajnokságában az odavágó előtt, ám azóta a Bayern összeszedte magát és sorozatban kétszer győzött a Bundesligában, és ezzel még mindig van esélye a bajnoki címvédésre. A bajoroknál ráadásul kezd összeszokni a hazai rendezésű világbajnokság óta a formáját kereső Lukas Podolski és Roy Makaay. A német csatár a hétvégi fordulóban eredményes volt a Hertha ellen, és két további gólpasszal vezette 3-2-es győzelemre a csapatot. A királyi gárda otthon továbbra is csak botladozik, legutóbb a Getafe ellen játszott 1-1-es döntetlent Fabio

Capello csapata a Bernabeu-ban.

Az első találkozón 3-2-re nyert a spanyol csapat, de korántsem várhatja magabiztosan a müncheni mérkőzést, mivel az odavágó legjobbja, a kezdőbe hosszú szünet után visszatérő David Beckham hat hétre kidőlt. Ennek ellenére Fabio Capello, a királyi gárda olasz mestere bizakodóan várja az összecsapást: “Ha olyan lelkesedéssel futballozunk, mint a Getafe ellen a második félidőben, akkor biztosan jó meccset játszunk a Bayernnel és a továbbjutás sem marad el.” Fabio Cannavaro, a madridiak aranylabdás védője pedig azt elemezte, hogy nem ülhetnek rá egygólos előnyükre, mert akkor kiesnek a legrangosabb európai kupasorozatból.

BL: fordíthat a tavalyi finalista? 1

Kahnnak nagyon oda kell figyelnie (MTI/EPA)


A müncheniek trénere, Ottmar Hitzfeld azt emelte ki, hogy csapata számára már egy szerzett gól is továbbjutást érhet, ugyanakkor kifejtette, csatárai Berlinben mutatott formája alapján nem aggódik az eredményesség miatt, inkább a védekezés megszervezése okozhat fejtörést neki. A németek a legerősebb összeállításukban készülhetnek a sorsdöntő meccsre, a madridiaknál Reyes és Beckham biztosan nem lép pályára. Rajtuk kívül kisebb sérüléssel bajlódik Ruud van Nistelrooy és Gonzalo Higuain, de feltehetően mind a ketten játékra jelentkeznek szerda este.

Arsenal-PSV: Henry nélkül?

Az észak-londoni gárda két héten belül a harmadik kupasorozatban fejezheti be szereplését: nemrég a Chelsea-vel szemben elbukták a Ligakupa döntőjét, míg az FA Kupa nyolcaddöntőjében a Blackburn Rovers tréfálta meg Arsene Wengeréket. A hollandiai BL-odavágón hiába támadott szinte végig a londoni gárda, Gomes kapus minden góllövési kísérletüket meghiúsította. A meccs egyetlen gólját Mendez szerezte a második félidőben.

Az egygólos hátrány nem behozhatatlan, de Arsene Wengerék dolgát megnehezítheti, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Thierry Henry lábsérüléssel bajlódik, a játéka egyelőre kérdéses. Tomas Rosicky és a hosszú ideje sérült Robin van Persie biztosan nem kap lehetőséget szerda este az Emirates stadionban, Emmanuel Eboue szerepeltetéséről feltehetően csak az utolsó pillanatban dönt Wenger.

BL: fordíthat a tavalyi finalista? 2

A francia gólvágó nélkül nehéz dolga lesz Ágyúsoknak (MTI/EPA)


A hollandoknál két kulcsjátékos, Manuel Da Costa és Jan Kromkamp nem utazik el Londonba. Helyükön várhatóan Eric Addo illetve a kínai Szun Csiang fog szerepelni. A nyolcaddöntő első mérkőzésének hőse, a kapus Gomes, illetve Phillip Cocu, Alex, Carlos Salcido és Timmy Simons sem teljesen egészséges, de valószínűnek tűnik, hogy szerdára rendbe jönnek.

ManU-Lille: lefutott mérkőzés?

Az elitgárdák közül egyértelműen a Manchester United van a legkényelmesebb helyzetben, az idegenbeli győzelemmel az Old Traffordon már döntetlen is elég lenne a nyolc közé jutáshoz, ennek ellenére Sir Alex Ferguson óvatosan fogalmazott: “Szoros mérkőzésre számítok. Figyelmeztettem a játékosaimat, hogy minden ellenfelet tisztelni kell. Ezzel együtt azt hiszem, bátran építhetünk arra a játékra, amit Franciaországban mutattunk”.

A Vörös Ördögöket óvatosságra intheti, hogy a Lille három vereségből álló rossz sorozatát a hétvégén megszakította a Troyes felett aratott 4-0-s diadallal.

BL: fordíthat a tavalyi finalista? 3

Fergusonék kirobbanó formában (MTI/EPA)


A Franciaországban lejátszott botrányos odavágót egy érdekes góllal döntötte el az angol sztárcsapat. Az utolsó percekben egy szabadrúgásnál Ryan Giggs nem várta meg, míg a Lille kapusa felállítja a sorfalat, hanem a jobb alsóba csavart. A hazaiak és a szurkolók éles tiltakozása ellenére a holland bíró megadta a találatot.

Az angol bajnokság éllovasánál felépült Rooney, de ékpárjának Louis Sahának bizonytalan a szereplése. A franciáknál nincsen hiányzó, a visszavágón már játszhat az első meccsen eltiltott Kader Keita.

Milan-Glasgow: Ronaldo nem játszhat

A Milan kedvező helyzetből várja a hazai összecsapást a Celtic Glasgow ellen, mivel idegenben nem került hátrányba, ráadásul úgy tűnik, a csapat kezd kilábalni a hullámvölgyből. Legutóbbi tíz bajnoki mérkőzéséből ugyanis nyolcat megnyert és egyszer sem kapott ki.

“Rosszul kezdődött számunkra az idény, de kezdjük látni a fényt az alagút végén. Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy eddig rendre a BL-ben nyújtottuk legjobb teljesítményünket” – mondta Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője. Hozzá hasonlóan kollégája, Gordon Strachan is bizakodó: “Csak egy gólt kell szereznünk. A két héttel ezelőtti meccs után azt mondtam, s ezt most is tartom, ha már nem nyertünk, akkor a 0-0 jó eredmény, mert abból tényleg bármi lehet, hiszen nem vagyunk hátrányban”.

BL: fordíthat a tavalyi finalista? 4

Filippo Inzaghi 55 gólt lõtt már a BL-ben (MTI/EPA)


A brazil Ronaldo biztosan nem szerepelhet, mivel az idei BL-kiírásban már a Real színeiben pályára lépett. Ancelotti feltehetően Gilardino mellett Filippo Inzaghit küldi majd harcba szerda este.

A skótoknál sokkal rosszabb a helyzet: Maciej Zurawski kidült, Shunsuke Nakamura kéztörése ellenére játszani szeretne, akárcsak Craig Beattie, akit a hétvégi bajnoki mérkőzésen kisebb sérülés miatt le kellett cserélni.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntők, visszavágó, szerdai meccsek:
AC Milan (olasz)-Celtic Glasgow (skót) 20:45 ó (0-0)
Arsenal (angol)-PSV Eindhoven (holland) 20:45 ó (0-1) (Viasat3, felvételről)
Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 20:45 ó (2-3) (Viasat3)
Manchester United (angol)-Lille (francia) 20:45 ó (1-0)


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik