Élet-Stílus

Platini az erőszak ellen

Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) francia elnöke aggódik a kontinens stadionjainak biztonságáért, és az erőszak megfékezésére egy külön testület felállítását szorgalmazza.

„Erőszakos világban élünk és az elmúlt hetek eseményei azt mutatták, hogy az erőszaktól a stadionokat sem sikerül megvédeni” – mondta az európai szövetség elnöke. „Amennyiben nem sikerül hatékonyan fellépnünk, akkor az erőszak tönkreteszi a labdarúgást. Az eddiginél is szorosabban kell együttműködnünk a rendőrséggel, ezenkívül az EU segítségét kérjük abban, hogy meg lehessen akadályozni a huligánok külföldi utazását egy-egy mérkőzésre. Ez nem túl egyszerű, mert Európában, aki ellen nem folyik eljárás, az szabadon utazhat.”

Platini a probléma megoldására egy külön testület felállítását szorgalmazza. Többek között ebből a célból tanácskozik március 19-én európai rendőri vezetőkkel és biztonsági szakemberekkel.

Az UEFA elnökének fellépését a közelmúltban történt szurkolói rendbontások indokolják. Németországban a Lokomotiv Leipzig egyik mérkőzése után 800 huligán támadott meg 300 rendőrt, míg Olaszországban egy rendőrt meggyilkoltak a Catania–Palermo találkozót követő utcai csatározások során. Spanyolországot és Franciaországot sem kerülte el a huliganizmus: a Betis–Sevilla kupamérkőzésen a vendégek edzőjét fejbe dobták egy palackkal – Juande Ramos

az eszméletét veszítette –, Lensben pedig könnygázzal fékezték meg az angol szurkolókat a Lille és a Manchester United Bajnokok Ligája-meccsén.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik