Élet-Stílus

Serie A: ötöt lőtt a Fiorentina

Az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén a Torino csapatát fogadó Fiorentina Toni duplájának is köszönhetően 5-1-re győzött, míg a Palermo Messinában kapott ki két góllal.

A firenzei Artemio Franchi stadionban a vendégek kezdtek jobban. Az első negyedóra végén egy előrevágott labdánál Rosina használta ki Frey kapus tétovázását, s bár előbb gurítása elakadt a kapusban, a visszapattót kisodródott helyzetből a kapu közepébe gurította.

Mutu percei következtek. A firenzeiek román karmestere két alkalommal a balösszekötő helyéről próbálkozott, Abbiati azonban mindkétszer hárította a bal alsó sarokba tartó labdát. A félidő derekán Mutu betalált, a gólt azonban érvénytelenítette Bergonzi játékvezető, mivel a passzt adó Toni előtte alaposat lökött védőjén.

A világbajnok támadót ugyan rendesen lökték („csípték-harapták”) a vendégvédők, mégis a tavaly gólkirályi címig menetelő csatár duplájával fordítottak a lilák – még a szünet előtt. Előbb Reginaldo futott le mindenkit a jobb oldalon, s passzát sarkazta a hálóba minden firenzei „Lucája”, aki később Mutu szöglete után fejjel volt eredményes.

Térfélcsere után hamar eldőlt a meccs. A Toni elöl menteni igyekvő Franceschini ugyanis saját kapujába talált, majd Gamberini lett főszereplő. A középső védő két gólt szerzett: mindkettőt fejjel. A bravúrok sorozatát, így egy tizenegyes-hárítást (Mutu volt a vétkes) is bemutató Abbiatit mindkét alkalommal cserbenhagyták védői, Gamberinit ugyanis rendre egyedül felejtették a kapu előterében.

A Palermo a nem kevés botránnyal körített cataniai győztes rangadó után ezúttal a másik szicíliai szomszédhoz látogatott, ám ebben nem volt köszönet. A nem először remeklő Riganó duplájával a Messina ugyanis legyőzte a Serie A harmadik helyén feszítő riválist, s így szabadulni látszik a kiesőzónából.

Serie A, 27. forduló

Fiorentina-Torino 5-1 (2-1)
Firenze, 23 900 néző. Vezette: Bergonzi
Gól: Toni (31., 34), Franceschini (öngól, 52.), Gamberini (75., 83.), illetve Rosina (15.)
Fiorentina: Frey – Ujfalusi, Dainelli, Gamberini, Pasqual – Montolivo, Pazienza, Blasi (Kuzmanovic, 65.) – Reginaldo (Jörgensen, 54.), Toni (Pazzini, 75.), Mutu. Szakvezető: Prandelli.
Torino: Abbiati – Bovo (Ogur, 63.), Brevi, Franceschini – Comotto, Gallo (Barone, 63.), De Ascentis, Balestri – Lazetic, Rosina (Konan, 72.) – Abbruscato. Szakvezető: De Biasi

Cagliari-Atalanta 2-0 (1-0)
Gól:
Suazo (4.), Pepe (71.)
Kiállítva: Silva (66., Atalanta)

Catania-Siena 1-1 (0-0)
Gól:
Corona (56.), illetve Cozza (73.)

Lazio-Sampdoria 1-0 (1-0)
Gól:
Rocchi (22.)

Messina-Palermo 2-0 (1-0)
Gól:
Rigano (45., 65.)
Kiállítva: Caracciolo (61., Palermo)

Parma-Reggina 2-2 (1-2)
Gól:
Budan (34.), Rossi (90., 11-esből), illetve Bianchi (13., 40.)

Udinese-Empoli 0-1 (0-1)
Gól:
Pozzi (18.)

Az élcsoport
1. Internazionale 70 pont, 2. Roma 54, 3. Palermo 45, 4. Lazio 43, 5. Empoli 41, 6. Milan 40, 7. Fiorentina 35, 8. Udinese 32
(A Fiorentinától 15, a Regginától 11, a Milantól 8, a Laziótól 3, a Sienától 1 büntetőpont levonva.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik