Élet-Stílus

La Liga: élen a Sevilla, kapaszkodik a Zaragoza

A spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombat késő esti rangadóján a Sevilla hazai pályán egy rendkívül fordulatos mérkőzésen 2-1-re legyőzte a címvédő FC Barcelonát.


Juande Ramos együttese ezzel átvette a vezetést a pontvadászatban. Jobban kezdte az összecsapást a katalán gárda, hiszen Ronaldinho fejesgóljával már a 14. percben megszerezte a vezetést, ráadásul a brazil zseni egy fantasztikus csel után kiharcolt egy büntetőt is – amelyet követően Aitor Ocio a kiállítás sorsára jutott.

A 11-est a sértett végezhette el, de hibázott, ettől pedig új erőre kapott a Sevilla és második félidő közepére megfordította a találkozót.

Az andalúzok második gólja után a játékvezető kiállította Ludovic Giulyt, majd később Gianluca Zambrottát is, így a hazai csapat létszámban is “átvette” a vezetést és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

Korábban a Valencia Fernando Morientes góljával nyert a Celta Vigo ellen a forduló nyitómérkőzésén.

Vasárnap délután a Zaragoza tudta le – igen nehezen – a kötelezőt. A vendég Real Sociedad ugyanis Herrera góljával az 53. percig nyerésre állt – ekkor Pablo Aimar egyenlített azok után, hogy a tizenhatoson belül Ewerthonnal kényszerítőzött. A növekvő hazai fölényt a vendégvédők nem tudták feltartóztatni: a 74. percben Bravo a büntetőterületen belül akasztotta Diego Militót, s a megadott tizenegyest a sértett értékesítette.

A kegyelemdöfés hat perccel később érkezett. Ekkor az argentin támadó Ewerthont ugratta ki, s a brazil góllal fejezte be az ellentámadást. A vendégek erejéből már csak szépítésre futotta: egy pazar előreívelés után díaz de Cerio vette be César kapuját. Győzelmének köszönhetően a Zaragoza, ideiglenesen megelőzte az Atlético Madrid csapatát, és már ötödik.

A Real Madrid nem tudta kihasználni a Barcelona botlását – vagyis csak részben. A fővárosiak az egyre inkább mumusuká váló helyi Getafe ellen csak 1-1-es döntetlent értek el (az első félidő végén Van Nistelrooy egyenlített büntetőből azok után, hogy Abbondanzieri a tizenhatoson belül bántalmazta Robinhót), s így a negyedik helyen maradtak, ötpontos hátrányban a listavezetővé előlépő Sevillához képest.

Primera División, 25. forduló


Sevilla-Barcelona 2-1 (1-1)
Gól:
Kerzsakov (39.), Daniel Alves (61.), illetve Ronaldinho (14.)
Kiállítva:
Aitor Ocio (28.), illetve Giuly (62.), Zambrotta (76.)

Valencia-Celta Vigo 1-0 (0-0)
Gól:
Morientes (67.)

Vasárnapi mérkőzések

Bilbao-Gimnástic 0-2 (0-1)
Gól:
Portillo (39.), Pinilla (71.)
Kiállítva: Mingo (54., Gimnástic)


Deportivo-Real Betis 0-1 (0-0)
Gól:
Fernando (80.)


Espanyol-Villarreal 1-1 (1-0)
Gól:
Tamudo (29.), illetve Forlán (53.)


Mallorca-Levante 3-1 (0-0)
Gól:
Jankovic (48.), Víctor (51.), Arango (90.), illetve Kapo (74.)


Santander-Osasuna 1-0 (0-0)
Gól:
Juanjo (79.)


Zaragoza-Real Sociedad 3-2 (0-1)
Gól:
Aimar (53.), D. Milito (75.., 11-esből), Ewerthon (81.), illetve Herrera (17.), Cerio (90.)

Real Madrid-Getafe 1-1 (1-1)
Gól:
Van Nistelrooy (44., 11-esből), illetve Güiza (38.)

Recreativo-Atlético 1-0 (1-0)
Gól:
Pongolle (10., 11-esből)
Kiállítva: Costinha (93., Atlético)

Az élcsoport
1. Sevilla 50 pont, 2. Barcelona 49, 3. Valencia 46, 4. Real Madrid 45, 5. Zaragoza 42, 6. Atlético 40.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik