Élet-Stílus

Bundesliga: román vasárnap

A labdarúgó Bundesliga 24. fordulójában az Energie Cottbus egy góllal nyert a Borussia Dortmund otthonában. Megszakadt a Mainz győzelmi szériája, Szabicsék Aachenben maradtak alul.

A Cottbus története során először győzött a Borussia Dortmund vendégeként. A Piplica – Szelesi, McKenna, Kukielka, Cvitanovic – da Silva, T. Rost – Baumgart, Munteanu – Radu, Kioyo tizeneggyel kezdő kelet-németeket nem riasztotta meg a Signal Iduna Park (egykoron Westfalenstadion) 64 ezer ellenséges érzelmű szurkolója, és Radu passza nyomán eredményes Munteanu révén „román góllal” szerzett vezetést.

Frei egyenlítő gólja után a második félidőben ismét a Radu-Munteanu tandem hozta össze a gólt – előbbit lerántották a tizenhatoson belül; utóbbi büntetett. Az előnyt a négy perccel korábban csereként beálló kínai Sao duplázta meg – természetesen Radu passzát követően. Bár a 11. gólját szerző agilis Frei révén ismét partiba kerültek a Ruhr-vidékiek, a svájcinak vasárnap nem igazán akadt társa. A vendégeknél Szélesi Zoltán végigjátszotta a mérkőzést, a magyar futballista a 62. percben sárga lapot kapott.

A másik vasárnapi összecsapáson az Alemannia Aachen megszakította a Mainz három meccses győzelmi sorozatát. A találkozón mindkét csapat kihagyott egy-egy tizenegyest, a pontok sorsáról a román Reghecampf döntött.

A félidőben csereként beálló középpályás előbb a Bayern által is kiszemelt fiatal Schlaudraffot, majd Ibisevicset szolgálta ki tanárian, s az első játékrészt követően még hátrányban lévő Alemania fordítani tudott. Szabics Imre a vendégeknél a 69. percben lépett pályára.

A tavaszi idényben eddig öt győzelemmel és egy döntetlennel álló Mainz 2007-ben először szenvedett vereséget.

Bundesliga, 24. forduló

Dortmund-Cottbus 2-3 (1-1)
Gól:
Frei (43., 86.), illetve Munteanu (6., 56., a másodikat 11-esből), Sao (65.)

Aachen-Mainz 2-1 (0-1)
Gól:
Schlaudraff (47.), Ibisevics (49.), illetve Zidan (14.)

Az élcsoport
1. Schalke 49 pont, 2. Bremen 46, 3. Stuttgart 45, 4. Bayern 43, 5. Nürnberg 36

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik