Élet-Stílus

Borsodi Liga: Tatabányán nyert a Vasas

A labdarúgó Borsodi Liga 19. fordulójában a Vasas kétgólos győzelmet aratott Tatabányán. Kiegyenlített első félidő után a vendégek a meccs hajrájában kerekedtek ellenfelük fölé.

Az esőáztatta, mély talajú pályán nem alakult ki folyamatos játék, de az első félidőben a Vasas tűnt aktívabbnak. Mégis a hazaiak szereztek vezetést: a 28. percben Hajdú bal oldali partdobását Vámosi továbbfejelte Szilágyihoz, aki Szőke elé csúsztatott és a tatabányai csatár az ötös jobb oldali sarkáról a kapu bal oldalába vágta a labdát.

A szünet előtt Lázok 12 méteres jobb oldali lövését Polekszics bravúrral kiütötte, de a Vasas középpályása megszerezte a labdát, visszakanyarította a 11-es pont tájára, ahol Kenesei érkezett és 13 méterről a kapu bal oldalába helyezett.

Térfélcsere után tovább folytatódott a sárdagasztás. Bár szinte csak a Tatabányának volt helyzete, mégis a Vasas vihette haza a három pont. A hajrában Kincses a 16-os jobb oldali sarkáról gyenge lövést küldött kapura, ez megakadt Lázok lábában, majd a középpályás 4 méterről a kapu jobb oldalába pöckölte a labdát.

A budapesti csapat nem mindennapi góllal biztosította győzelmét: egy szabadrúgásnál a hazaiak kapusa is előrement, de nem ért vissza időben: Kincses lecsapott a labdára és Balogh Zoltán díszkíséretében, 12 méterről az üresen tátongó kapuba lőtt.

A Győr Gyirmóton verte a harmadik helyen álló Zalaegerszeget. Játékra alig alkalmas, víztócsákkal tarkított pályán a nagyobb akarással játszó győri csapat megérdemelten szerzett kétgólos vezetést az első félidőben. Szünet után a szakadó esőben a Zalaegerszeg nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. A győriek nem tudták megismételni az első félidőben mutatott jó játékukat, ám lelkesedésüknek köszönhetően megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Kispesti örömünnepet hozott a megújult Bozsik Stadion avatása: a Budapest Honvéd hatgólos győzelmet aratott a sereghajtó Vác ellen. A stadionavatás kapcsán Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Gajda Péter kispesti polgármester mellett megtekintette a mérkőzést Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Puskás Ferenc özvegye is, valamint a klub korábbi klasszisai, köztük Esterházy Márton.

Az első perctől a Honvéd irányította a játékot, leginkább mélységi indításokkal próbálkozott, de a kiugratások többsége vagy pontatlan volt, vagy a váci védők helyezkedtek jól. A félidő hajrájához közeledve a hazaiak egy szerencsés gólnak köszönhetően megszerezték a vezetést. A folytatásra a vendégek sokkal harcosabban jöttek ki, de a kispestiek rövid idő alatt felvették a ritmust, majd ismét kezükbe vették az irányítást.

A játékrész közepén esett újabb hazai gól után összeomlottak az edzőváltáson átesett váciak, így a hazaiak igazi gólparádét rendezhettek, ráadásul az eredmény még a vendégekre nézve hízelgő. A találkozó lefújását követően a kerítés mentén mintegy száz görögtüzet gyújtottak a hazai ultrák.


Az Újpest hazai pályán gólnélküli döntetlent ért el a REAC ellen. A találkozó legjobbja a vendégek kapusa, az ex-újpesti Illyés Dániel volt. A Sopron 2-0-ra győzött a Diósgyőr otthonában – az első 45 perc alacsony színvonalú játékot hozott, mindkét csapat sok hibát követett el. A kapuk elvétve sem kerültek veszélybe, lövésre alig-alig vállalkoztak a játékosok. Térfélcsere után a soproniak felpörgették a ritmust, kontratámadásaik rendre veszélyesnek bizonyultak, gyors megugrásokkal többször hozták helyzetbe a körülményesnek tűnő hazai hátvédsort. A Sopron helyzeteit jól kihasználta és rászolgált a győzelemre.


A Fehérvár hazai pályán nem bírt a Pakssal; a 82. percben az ekkor már csatárt játszó Kuttornak sikerült megmentenie az egyik bajnoki pontot.

Borsodi Liga, 19. forduló

Tatabánya Vértes Center-Vasas 1-3 (1-1)
Tatabánya, 1500 néző, V: Mészáros I.
Gól: Szőke (28.), illetve Kenesei (42.), Lázok (78.), Kincses (93.)
Tatabánya: Polekszics – Kerényi, Vámosi, Filó, Megyesi (Rajnay, 64.) – Szilágyi, Necas (Sándor I., 81.), Balogh Z., Hajdú – Szőke, Kouemaha.
Vasas: Németh G. – Piller (Kiss K., 87.), Pandur, Fehér Z. (Nagy T., 61.), Kovács G. – Lázok, Németh N., Pintér, Kincses – Majoros (Bali, 70.), Kenesei.

Győri ETO FC-Zalaegerszegi TE 2-1 (2-0)
Gyirmót, 1000 néző, V: Vad II. I
Gól: Brnovics (36.), Bajzát (43.), illetve Sebők V. (76.)
Kiállítva: Kovács Z. (74.), Tokody (86.)
Győr: Sztevanovics – Kiss Zs., Stark, Kovács Z., Varga R. – Pákolicz (Dudás, 63.), Jäkl, Müller, Tokody – Bajzát (Szabó Zs., 91.), Brnovics (Nyári, 77.).
ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Botis, Dianu – Tóth Z. (Dovicsovics, 46.), Nagy L., Máté P., Ljuboljevics (Koplárovics, 46.) – Sebők J. (Waltner, 70.), Lekics.

Budapest Honvéd-Dunakanyar-Vác 6-0 (1-0)
Bozsik Stadion, 5000 néző, v.: Pánczél
Gól: Szabó T. (38., 89.), Kovács (öngól, 66.), Dobos (74.), Hercegfalvi (75.), Bogdanovics (80.)
Budapest Honvéd: Tomic – Schindler, Debreceni, Szmiljanics (Zana, 82.), Vincze Z. – Dobos, Benjamin, Szabó T., Diego (Ivancsics, 32.) – Ndjodo (Bogdanovics, a szünetben), Hercegfalvi
Dunakanyar-Vác: Djokics – Rusvay, Kovács P., Makrai, Dudás (Vén, 44.) – Prado (Gáspár, 83.), Lázár, Cristiano, Bozori – Palásthy, Szabó V. (Kulcsár, 46.)


Újpest FC-Rákospalotai EAC 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 3500 néző, v.: Arany
Újpest FC: Balajcza – Zaleh (Kőhalmi, 79.), Vaskó, Böjte, Tóth B. – Sándor Gy. (Freud, 46.), Erős K., Korcsmár – Nagy O., Kisznyér (Kovács Z., 55.), Tisza.
Rákospalotai EAC: Illyés – Kovács B. (Virágh, 46.), Cseri, Kapcsos, Makra – Regedei, Kovacsics (Kiss T., 57.), Schrancz, Török – Nyerges (Délczeg, 90.), Torma.


Diósgyőr FC-FC Sopron 0-2 (0-0)
Diósgyőr, 5000 néző, V: Sápi
Gól: Feczesin (63.), Cigan (89.)
Diósgyőr: Szalma – Rubint (Faggyas, 83.), Hegedűs, Katona, Elek – Sipeki, Vitelki, Foxi, Sadjo (Binder, 83.) – Simon A. (Halgas, 46.), Douva.
Sopron: Takács T. – Rus, Radu, Sifter, Dragomir – Horváth A., Ibric, Dancs – Magasföldi (Korudzsiev, 80.), Feczesin (Sira, 76.), Cigan (Lázár, 90.).


FC Fehérvár-Paks 1-1 (0-1)
Sóstói Stadion, 500 néző, V: Kassai
Gól: Kuttor (82.), illetve Kiss T. (11.)
Kiállítva: Farkas (89.), Mohl (92.)
Fehérvár: Sebők – Lattenstein (Nagy D., 46.), Baranyai, Kuttor, Mohl – Dvéri, Bozics, Farkas, Terjék (Horváth F., 46.) – Dajics, Disztl D. (Kocsis G., 77.)
Paks: Pokorni – Molnár Z., Salamon, Benedeczki, Hanák – Kiss T., Tamási, Báló, Mészáros, Heffler (Böde, 80.) – Belényesi (Varga, 88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik