Élet-Stílus

NHL: lefékezték a Detroitot

A Columbus – amely az előző napon simán kikapott a Nashville-től – az egy gól, egy asszisztot jegyző Adam Foote, illetve a 41 lövést hárító Fredrik Norrena vezetésével 3-1-re intézte el a Detroitot, és ezzel véget vetett a rivális ötmérkőzéses veretlenségi sorozatának. “Jól ment a védés, de annak még inkább örülök, hogy szereztünk három gólt. Azt hiszem, sikerült bebizonyítanunk, az elitcsapatokra is veszélyesek lehetünk” – nyilatkozta a finn Norrena.

Miután a Buffalo nagy csatában, szétlövés után legyőzte a vizitáló Vancouvert, letaszította az élről a ligát mindössze egy napig vezető – pénteken pihenő – Nashville-t. A Sabres 40 másodperccel a dudaszó előtt egy Chris Drury-góllal mentette döntetlenre a Canucks elleni találkozóját, a két pontot érő találatot pedig a mérkőzés emberének választott Ales Kotalik vitte be a büntetőpárbaj negyedik körében.

Az egykori ligaelső Anaheim sorozatban harmadszor vonult le a jégről vert seregként, legutóbb a Calgary vendégeként kapott ki 3-2-re. A “kacsák” csatárai csődöt mondtak szombatra virradóra, a csapat mindkét gólját egy védő, jelesül az All Star-válogatott Scott Niedermayer szerezte. A játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét a Minnesota jegyzi. A hibátlanul védő Manny Fernandez és a duplázó Marian Gaborik főszereplésével a Wild 3-0-ra páholta azt a Chicagót, amely a január 2-án aratott utolsó sikere óta zsinórban a nyolcadik vereségét szenvedte el.

NHL, alapszakasz, 104. játéknap:
Columbus Blue Jackets-Detroit Red Wings 3-1
Chicago Blackhawks-Minnesota Wild 0-3
Calgary Flames-Anaheim Ducks 3-2
Buffalo Sabres-Vancouver Canucks 4-3 – szétlövésben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik