Élet-Stílus

NBA: a túlórában kapott ki a címvédő

Hosszabbítás után kapott ki a címvédő Miami együttese az észak-amerikai profi kosárlabd-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Philadelphia a címvédő Miami ellen zárta le hárommérkőzéses nyeretlenségi sorozatát. A házigazda Philly 12 másodperccel a dudaszó előtt négy ponttal vezetett, ám elszórakozta az előnyét: Dwyane Wade egy duplával csempészte közelebb az övéit, majd három büntetőjéből kettőt pontra váltva a hosszabbítást is kicsikarta. A ráadásban már a hazaiak akarata érvényesült, 90-91-es állásnál egy 8-2 rohammal léptek a győzelem útjára. A Philadelphia tíz pályára lépő játékosa közül hatan kétszámjegyű pontot termeltek, hárman 16-tal zártak, míg a Shaquille O’Nealt és Gary Paytont nélkülöző Heat legjobbja – természetesen – Wade volt, a tavalyi nagydöntő MVP-je 28 egységnél állt meg.

Nem csak Philadelphiában, Minneapolisban is túlóráztak az NBA legutóbbi játéknapján: a helyi Minnesota Timberwolves kétszeri hosszabbítás után kapott ki Detroittól, amely két elbukott mérkőzés után tudott újra diadalmaskodni. A negyedik negyed végén Richard Hamilton, a ráadás első felvonásában, három másodperccel a vége előtt Chauncey Billups – egy triplával – tartotta életben a vendégcsapat reményeit. A folytatásban viszont már a Pistons diktálta a tempót, és be is húzta a maratoni találkozót.

Végezetül arról, hogy a Boston és a Phoenix sorozata is folytatódott szombatra virradóra: a Sacramentótól öt ponttal kikapó Celtics zsinórban hatodszor veszített, ellenben a Suns megszakítás nélkül a 12. győzelmét aratta, miután Steve Nash (13 pont, 13 assziszt) vezetésével 106-101-re “lenyomta” a vendégként fellépő Portland együttesét.

NBA, alapszakasz, 78. játéknap:
Orlando Magic-Washington Wizards 93-114
Philadelphia 76ers-Miami Heat 98-95 – h.u.
Toronto Raptors-Utah Jazz 94-102
Atlanta Hawks-Charlotte Bobcats 75-96
Boston Celtics-Sacramento Kings 91-96
New York Knicks-New Jersey Nets 100-101
San Antonio Spurs-New Orleans Hornets 99-86
Phoenix Suns-Portland TrailBlazers 106-101
Seattle SuperSonics-Milwaukee Bucks 99-72
Denver Nuggets-Cleveland Cavaliers 110-99
Minn. Timberwolves-Detroit Pistons 98-104 – 2x h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik