Élet-Stílus

NBA: szenved a címvédő és edzője

Egyre mélyül a gödör Miami alatt: a címvédő zsinórban negyedszer kapott ki az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, ráadásul a csapat edzője is kidőlt.

A Shaquille O’Neal, Dwyane Wade sztárduót továbbra is nélkülöző Miami együttese hazai pályán kapott ki a Los Angeles Clipperstől – méghozzá meglehetősen simán, 15 ponttal. Pat Riley helyett ezúttal a segítője, Ron Rothstein ült a címvédő kispadján, mivel 61 éves vezetőedzőre pénteken térdműtét vár, sőt talán a csípőjét is megoperálják. Egyelőre kérdéses, hogy mikor térhet vissza. Egy biztos: a trénerként négy bajnokságot nyert Riley a legrosszabbkor hagyja magára a csapatot, a Heat ugyanis jókora válságban van, a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, és címvédőhöz méltatlan 13/18-as mutatójával csak a kilencedik helyen áll a Keleti főcsoportban.

A Washington – a mesterlövészek listáján harmadik helyen álló, ezúttal 32 pontot szerző – Gilbert Arenas a dudaszó pillanatában elengedett triplájával verte a Milwaukee-t, míg a Cleveland főként LeBron James 32, valamint Zydrunas Ilgauskas 27 pontjának köszönhetően verte meg sorozatban nyolcadszor a Bostont. Memphisben 279 pontot látott a közönség, a hazaiak klubcsúcsot döntöttek, míg a Golden State Warriorsban heten is tíz pont fölé jutottak.

A legutóbbi játéknapon a Houston és a Phoenix is négyre duzzasztotta a győzelmi sorozatát: a texasiak elsősorban a 31 pontig jutó Tracy McGrady jóvoltából verték a vendég Seattle-t, míg az arizonaiak remek csapatmunkájuknak köszönhetik torontói sikerüket, a pályára lépő nyolc Suns-játékos közül hatan is kétszámjegyű pontot termeltek. Végül, de nem utolsósorban: a Minnesota Mark Blount (28 pont) és Kevin Garnett (27 pont, 17 lepattanó) főszereplésével hosszabbítás után, két ponttal verte a vizitáló San Antoniót, amely sorozatban másodszor kapott ki.

NBA, alapszakasz, 62. játéknap:
Washington Wizards-Milwaukee Bucks 108-105
Minnesota Timberwolves-San Antonio Spurs 103-101 – h.u.
Toronto Raptors-Phoenix Suns 98-100
Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 104-107
Miami Heat-Los Angeles Clippers 95-110
Portland TrailBlazers-New York Knicks 81-99
Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 144-135
Houston Rockets-Seattle SuperSonics 103-96
Utah Jazz-Philadelphia 76ers 98-87

Ajánlott videó

Olvasói sztorik