Élet-Stílus

Felújítják a fővárosi fürdőket

A Gellért gyógyfürdőben hétfőn a női, majd fél év múlva a férfi termál részleget zárják be, illetve újítják fel. Az 1,2 milliárd forintos rekonstrukció során megújul a női és férfi termálfürdő, az uszodai és előcsarnoki tetőszerkezet, a férfi termálfürdő alagsori öltözői és bővül a szolgáltatás.

A női termálfürdő felújítása alatt a férfi termál osztály vegyes fürdőruhás használata során a földszinti és emeleti öltözők csak férfiak, az alagsori öltözők összevontan csak a női vendégek számára állnak rendelkezésre. A súlyfürdőt, a medencefürdőt fürdőruhában koedukáltan használhatják. Az orvosi masszírozást a férfiak az eddigi súlyfürdő helyiséghez kapcsolódó területen, a hölgyek az alagsori öltözőhöz nyitott iszap osztályon, illetve a kád osztályokon vehetik igénybe. A felújítások idején megszűnik a lepedőszolgáltatás a fürdőben.
Felújítják a fővárosi fürdőket 1

A felújításra váró fürdõ


Fürdőkörkép

Tájékozódjon a hazai fürdők állapotáról, az infrastrukrúráról és az árakról a kép-galériával kiegészített FN Fürdőkörképből>

A Lukács fürdőben hétfőtől bezár a termálfürdő. A medencehidraulikai felújítás alatt szünetelő gőzkamra szolgáltatást az uszodai szauna mellé telepített új gőzkabinban, a gyógymedence kezelést a gyógyvízzel üzemeletetett élménymedencében biztosítja a fürdő. A termál-gőz részleg várhatóan az év végéig zárva lesz a felújítás miatt. A rekonstrukció során többek között a gőzfürdő medencék, az uszodai tetőnapozók, az iszapcsarnok, a súlyfürdő, nappali kórházi pihenők kerülnek felújításra, illetve akadálymentesítik a gyógyfürdőt.


A Széchenyi fürdőben tovább újul a fürdőépület és bővül a fürdőszolgáltatás. Először az alagsori öltözőket és tetőnapozókat korszerűsítik, majd a társas-termál osztály, a társas-gőz osztály és oktogon medencetér átalakítására kerül sor. A munkálatok során megvalósul a fürdő további akadálymentesítése és a tetőszerkezet teljes felújítása is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik