Élet-Stílus

Tiszta felkészülésre biztat a MOB-elnök

Hitre, bizakodásra, önbizalomra, áldozatvállalásra van szükségük azoknak, akik a következő évben eredményesek akarnak lenni a pekingi olimpia kvalifikációs versenyei során. Többek között ezt tartalmazza Schmitt Pál MOB-elnök újévi üzenete, köszöntője, melyet a még versenyben lévő 465 kerettagnak írt.

“Az új év első napjaiban néhány kérdést önmagatokban kell tisztázni – például -, hiszek-e a képességeimben? Vállalom-e a lemondást? Képes vagyok-e arra, hogy mindent az olimpiai részvétel, a sikeres szereplés elérésének vessek alá?” – áll többek között a levélben, amelyben a MOB vezetője hangsúlyozza, az olimpiai szereplés szempontjából meghatározó év előtt állnak a hazai sportolók.

“Egy év múlva nagyjából tisztázódik, hogy a részvételre jelenleg még pályázó 465 kerettag közül ki lesz az a – reményeink szerint – 200-220 sportoló, akinek álma beteljesülhet. Azoknak sem lesz okuk az elkeseredésre, akiknek ez nem sikerül, hiszen nem minden esetben a győzelem a legfontosabb, a becsület többet ér” – folytatódik az üzenet.

Schmitt Pál egyúttal a MOB támogatásáról biztosítja a kerettagokat, amint jelzi, a tiszta felkészülést és versenyzést megkövetelik, egyúttal azonban arra törekednek, hogy a viadalokon való részvételhez szükséges forrásokat előteremtsék. Emlékeztet arra, hogy az olimpiai bizottság háza táján is sok a tennivaló, elsősorban az olimpiai bizottság érdekérvényesítő tevékenységének fokozása terén.

“Ennek érdekében bizottságokat hoztunk létre, amelyektől az együttműködés, a kapcsolatok, a marketing, a kommunikáció, a doppingellenes küzdelem, az alapszabály reformja terén várunk javaslatokat” – írja Schmitt. “A becsületes játék az egyetlen út jelszavát valóra váltva, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által meghirdetett zéró tolerancia elvét követve készüljetek tehát Pekingre, ahol 585 nap múlva fellobban a láng, és kezdődik az újabb nyári olimpia!” – zárul a MOB-elnök levele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik