Élet-Stílus

NHL: ligaelsőt vert a címvédő

A címvédő együttes jó néhány váratlan buktába beleszaladt eddig az alapszakaszban, de szombatra virradóra magabiztos játékkal lesöpörte a ligaelsőt. Sidney Crosby továbbra is vezeti a ponttáblázatot, a Toronto ellen három gólpasszal segítette győzelemre csapatát.

Az Anaheim Ducks továbbra is az NHL legeredményesebb csapata 62 ponttal, annak ellenére, hogy a legutóbbi játéknapon a tavalyi nagydöntőben győztes Carolinától szenvedett vereséget (4-2). A Hurricanes legjobbja, a meccs előtt az 1000. NHL-pontját ünneplő Rob Brind’Amour volt: a csapatkapitány szerezte az egyenlítő gólt, és a két pontot jelentő győzelmet is az ő passzából biztosította be Justin Williams.

A ligaelső Kacsák Selanne révén a második harmad első perceiben válaszoltak Whitney-nek az első 20 percben szerzett emberfóros találatára. A továbbiakban azonban többször az Anaheim nem fogott ki Cam Ward kapus eszén. Brind’Amour még a második játékrészben belenyúlt egy lövésbe, amit így képtelen volt hárítani Jean-Sebastien Giguere. Percek múlva pedig ő ugratta ki az elmúlt hat mérkőzésen hét pontot szerző Whitney-t, akinek a korongja kihagyhatatlan helyzetben találta Williams-t. A végeredményt végül a záró harmad utolsó perceiben a hat emberrel kitámadó Anaheim mellett állította be Eric Cole.

Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins játékosa három gólpasszal járult hozzá csapatának a Toronto Maple Leafs felett aratott 4-1-es győzelméhez. A remek produkcióval megerősítette vezető helyét a ponttáblázat élén: 17 góllal és 41 assziszttal vezeti a listát.

A péntekit megelőzően két mérkőzésen nem volt eredményes a 19 éves játékos. A Pittsburghnek nagyon jól jött a győzelem, a Toronto elleni találkozója előtt ugyanis sorozatban ötször vesztett.

NHL, alapszakasz:
Carolina Hurricanes-Anaheim Ducks 4-2
Ottawa Senators-New York Rangers 1-0
New Jersey Devils-Washington Capitals 4-3
Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 4-1
Florida Panthers-Montreal Canadiens 3-1
Minnesota Wild-Columbus Blue Jackets 4-3 – h.u.
Chicago Blackhawks-Boston Bruins 3-5
Dallas Stars-Nashville Predators 4-1
Colorado Avalanche-St. Louis Blues 2-4
Calgary Flames-Los Angeles Kings 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik