Élet-Stílus

NHL: újra nyert a Philadelphia (videó)

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Buffalo könnyedén verte a címvédő Carolinát, miközben a Philadelphia lezárta tíz mérkőzésen át tartó vesszőfutását.

A Philadelphia együttese Simon Gagne (két gól), Peter Forsberg (három assziszt), valamint Robert Esche (42 védés) vezetésével 4-3-ra verte idegenben a Tampát, és ezzel “két legyet ütött egy csapásra”.


Egy: lezárta hosszú, tíz mérkőzésen át tartó nyeretlenségi szériáját, amely negatív klubcsúcsként marad meg az emlékezetekben. Kettő: véget vetett a Tampa elleni dicstételen sorozatának is, ugyanis 2003 áprilisa óta egészen mostanáig képtelen volt legyőzni a floridai legénységet az alapszakaszban, zsinórban tízszer kapott ki a Lightningtól. “Fontos mérkőzés volt ez a számunkra. Nagyon örülünk, hogy éppen a mumusunknak számító Tampa ellen nyertünk újra” – örömködött Peter Forsberg, a Philly svéd zsenije.

A tavalyi – elveszített – konferencia-döntőt követően a Buffalo negyedszer győzte le a Stanley Kupa-győztes Carolinát. A Sabres az első harmadban meglehetősen vérszegény produkciót nyújtott, mindössze egyszer lőtt kapura, a második húsz percben viszont háromszor is túljárt John Grahame eszén, és ezzel el is döntötte a meccset. A mezőny legjobbjának Ryan Millert, a Buffalo hálóőrét választották, miután 29 lövést is hatástalanított, és csak egyszer kapitulált.

NHL, alapszakasz, 83. játéknap:
Buffalo Sabres-Carolina Hurricanes 4-1
Columbus Blue Jackets-Detroit Red Wings 4-7
Tampa Bay Lightning-Philadelphia Flyers 3-4
Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 4-7


San Jose Sharks-Phoenix Coyotes 2-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik