Élet-Stílus

FTC: megállapodás a Sportmarketinggel

Dámosy Zsolt, az FTC elnöke megállapodott Hrutka Jánossal, a Sportmarketing Kft. egyik tulajdonosával, hogy a cég legalább két hónapra felfüggeszti a csődeljárást a klub ellen.

A megállapodásnak köszönhetően az FTC Zrt. vezérkara a 120 milliós konzorcium segítségével elkezdheti törleszteni adósságait a futballistákkal, valamint a klub alkalmazottaival szemben.

Dámosy az egyesület honlapján úgy nyilatkozott, hogy január elején elkezdődnek a kifizetések. A sportvezető szerint az eddig szembenálló felek egyetértenek abban, hogy ezzel az egyezséggel megmenekülhet a ferencvárosi labdarúgás, ami az egyetemes magyar sport érdeke is.

A tehetős ferencvárosi szimpatizánsokból álló konzorcium – amely 120 millió forintot helyezett letétbe a tartozások rendezésére – december 20-án állt fel, a klub mégsem kezdte el törleszteni az adósságát, mert a klub korábbi válogatott játékosa, Hrutka János által képviselt cég felszámolási eljárást kezdeményezett az egyesület ellen.

A zöld-fehér klub 32 millió forinttal tartozik a Sportmarketing Kft-nek, melyből 10 milliót törlesztett volna azonnal, 10-et pedig az Üllői úti telek értékesítése után Dámosy december 20-án azt mondta, két korábbi ferencvárosi futballistát, Keller Józsefet és Udvarácz Milánt leszámítva minden hitelezővel sikerült megállapodni és csak Hrutka János és cége miatt csúszik a kifizetés. A volt válogatott focista ekkor “hazugnak” nevezte a ferencvárosi egyesület elsőszámú vezetőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik