Élet-Stílus

NHL: újabb rangadót bukott a Rangers

Az Islanders nyerte a New York-i rangadót az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Az Anaheim folytatva menetelését kiélezett mérkőzésen egyik közvetlen riválisát verte idegenben.

Toronymagasan vezeti a ligát az Anaheim Ducks 62 ponttal, miután csoportbeli ellenfelét, a San Josét 3-4-re verte a Csendes-óceáni csoport rangadóján. Pedig nem a Kacsák szája íze szerint kezdődött a találkozó. A Todd Marchant nélkül pályára lépő együttesből hamar lesérült két védő, Sean O’Donnell és Francois Beauchemin, majd a kapusnak Jean-Sebastien Giguere-nek is el kellett hagynia a játékteret. Az utolsó harmadot már a kispadról figyelte az idei győzelmek számát nézve legjobb NHL-kapus, de sem ő, sem az edzője nem akart nyilatkozni a sérülésről.

Az Islanders elsősorban Rick Dipietro kapusnak köszönheti a 2-0-ás sikerét a Rangers ellen: 28 védéssel hibátlan teljesítményt nyújtott, ráadásul sorozatban másodszor. Ugyancsak nem kapott gólt Martin Brodeur, a New Jersey Devils hálóőre, aki a Pittsburgh Penguins játékosait állította megoldhatatlan feladat elé. A kanadai klasszis 26-szor állta a korong útját.

A nap leggólgazdagabb összecsapása a Buffalo Sabres-Washington Capitals és a Columbus Blue Jackets-Boston Bruins mérkőzés volt. Előbbin a hazai csapatból Chris Drury járult hozzá egy duplával a 6-3-as sikerhez, míg utóbbin Szergej Fjodorov és David Vyborny talált kétszer-kétszer a hálóba. Az orosz klasszis 23 másodperccel a vége előtt egyenlített, míg a cseh játékos a hosszabbításban szerezte a győztes gólt.

NHL, alapszakasz
Chicago Blackhawks-Dallas Stars 2-1
Buffalo Sabres-Washington Capitals 6-3
Carolina Hurricanes-Florida Panthers 4-2
Atlanta Thrashers-Tampa Bay Lightning 2-1
Columbus Blue Jackets-Boston Bruins 5-4 hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs-Minnesota Wild 4-3
New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 3-0
New York Islanders-New York Rangers 2-0
Nashville Predators-St. Louis Blues 3-2 *
Calgary Flames-Vancouver Canucks 1-3
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 4-3 *
San José Sharks-Anaheim Ducks 3-4
* szétlövéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik