Élet-Stílus

NBA: kikapott a San Antonio

Először nyert Allen Iverson irányításával a Denver Nuggets az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A San Antonio meglepetésre hazai pályán bukott.

A Philadelphiából fegyelmi okok miatt elküldött klasszis 28 ponttal és – ami tőle igazán meglepő – 13 gólpasszal járult hozzá csapata hazai győzelméhez a Boston Celtics ellen. A sikert persze nem egyedül érte el, ugyanis három társa is dupla-duplával – két mutatóban is két számjegyű eredmény – zárt, igaz ők a pontszerzés mellett nem passzokkal, hanem lepattanókkal érték el.

A nap legeredményesebb játékosa a Milwaukee Buckst erősítő Michael Redd volt 36 ponttal. Együttese ezzel meglepetésre idegenben legyőzte a San Antonio Spurst, amelyben pedig Tim Duncan (25 pont, 12 lepattanó) és Tony Parker (24 pont, 10 gólpassz) dupla-duplával zárt.

A Phoenix-nek ugyan nemrég megszakadt a 15 meccse tartó veretlenségi sorozata, de a Washington elleni botlás után ugyanott folytatták Steve Nash-ék, ahol abbahagyták. Szerdára virradóra a Portland kapott 23 pontos verést egy olyan mérkőzésen, amelyet végig uralt a Suns. A szokás szerint megbízható kezdők mellett ezúttal egy nem különösebben ismert fiatal brazil, Leandro Barbosa villogott. A 24 éves játékos hat perc alatt 20 pontot termelt a harmadik negyed vége illetve a záró játékrész elején, és ezzel megadta a kegyelemdöfést a riválisát az egész mérkőzésen csak komoly hátrányban követő Portlandnek.

NBA, alapszakasz
Indiana Pacers-Houston Rockets 81-76
Washington Wizards-Memphis Grizzlies 116-101
Detroit Pistons-New Jersey Nets 92-91
Minnesota Timberwolves-Chicago Bulls 100-98
San Antonio Spurs-Milwaukee Bucks 107-114
Dallas Mavericks-Charlotte Bobcats 97-84
Denver Nuggets-Boston Celtics 116-105
Phoenix Suns-Portland TrailBlazers 110-87
Utah Jazz-Los Angeles Clippers 102-92
Seattle SuperSonics-New Orleans Hornets 102-94
Golden State Warriors-Philadelphia 76ers 116-97

Ajánlott videó

Olvasói sztorik