Élet-Stílus

Federer 2007-ben sem akar lassítani

Roger Federer, a férfi teniszezők világranglistájának svájci éllovasa jövőre szeretné megismételni idei remek szezonját, sőt, reméli, 2007-ben a francia nyílt bajnokságon, a Roland Garroson is győzni tud.

A kilencszeres Grand Slam-győztes szupersztár az idén 17 tornán indult, amelyekből 12-t meg is nyert, csupán egyszer nem jutott döntőbe. Ráadásul ő lett az első játékos, aki egy naptári évben több mint 8 millió dollárt teniszezett össze (8 343 885 dollárt).

“Én alapvetően az álmaimnak élek. A motivációval eddig sem volt gondom, s azt hiszem, később sem lesz” – mondta Indiában a svájci játékos, aki az UNICEF jótékonysági nagyköveteként tesz kétnapos látogatást az ázsiai ország közel egy éve szökőár sújtotta területén. Federer elmondta, nagy vágya, hogy a francia bajnokságon is átvehesse a győztesnek járó kupát, hiszen ez az egyetlen Grand Slam-viadal, amelyen ez még nem sikerült neki, ám nem a párizsi siker a legfontosabb számára.

“A listám élén továbbra is Wimbledon áll, ott mindenképpen nyerni akarok ismét, e mellett pedig természetesen a világranglistán is szeretném megőrizni első helyemet.” A 25 esztendős klasszis kiemelte, a sportágnak és neki is szüksége van a magas színvonalú meccsekre a további fejlődéshez.

“Nagyon is kellenek a nagy csaták. Ehhez persze adottak a feltételek, hiszen olyan nagyszerű játékosok vannak a mezőnyben, mint Rafael Nadal, Andy Roddick, Lleyton Hewitt, Marat Szafin, David Nalbandian, Nyikolaj Davigyenko, valamint Ivan Ljubicic. Azt gondolom, fantasztikus évünk volt, és én biztos vagyok benne, hogy a 2007-es is hasonlóan érdekes lesz” – összegzett a svájci világelső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik