Élet-Stílus

Madárinfluenza Egyiptomban

A Nílus-delta egyik falujából származó két egyiptomi férfi került szombaton kórházba, miután bebizonyosodott, hogy a madárinfluenza H5N1 vírusa fertőzte meg őket - közölte az egészségügyi minisztérium közleményben.

A két férfi, akinek személyazonosságát és egészségi állapotát nem közölték, a farmján lévő kacsáktól kapta el a kórt. ár A tárca közlése szerint a környéken található gazdaságokban minden szárnyast leöltek és a körzetet fertőtlenítették.

A két újabb esettel 17-re emelkedett a madárinfluenza H5N1 vírusával megfertőzött emberek száma, közöttük heten haltak meg.

Indonézia és Kína után Egyiptom a harmadik ország, ahol a legtöbben fertőződtek meg a madárinfluenza emberre terjedő változatától – közölte David Nabarro, a madárinfluenza elleni fellépésért felelős ENSZ-koordinátor.

Egyiptomban először februárban fordult elő madárinfluenza szárnyasok körében, az első emberi megbetegedést március 18-án jelentették.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a H5N1 vírusnak legkevesebb 154 halálos áldozata volt világszerte 2003 óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik