Élet-Stílus

Chelsea: elzárják a pénzcsapot?

A londoni együttes orosz tulajdonosa egy interjúban elmondta, hogy a jövőben kevesebbet akarnak költeni a játékospiacon, a saját tehetségek felnevelésére szeretnék inkább a hangsúlyt fektetni.

Roman Abramovics által 2003-ban megvásárolt Chelsea az elmúlt időszakban mindenkit megvett, akiről Jose Mourinho azt gondolta, hogy szüksége van rá a csapatban. A pénz nem volt gond, hiszen az orosz milliárdos szinte kiapadhatatlan forrásokkal rendelkezik.

A jövőben mindez megváltozhat, hiszen az UEFA egy olyan rendelet elfogadását fontolgatja, amely keretek közé szorítaná az igazolásokra fordítható összeget. Az európai szövetségi szerint kiegyenlítettebbek lennének az erőviszonyok, ha nem lehetne mértéktelen mennyiségű pénzt eltaposni a játékospiacon. Roman Abramovics ezért az Observernek adott interjúban kifejtette, hogy a jövőben a keret feltöltésénél a saját utánpótlásukra hagyatkoznának.

Az interjúban Abramovics arról is beszámolt, hogy neki nincs semmiféle beleszólása a kezdő tizenegy összeállításába. “A játékosvásárlások esetében én is elmondom a véleményemet, de az utolsó szó mindig Mourinhóé.” Ezzel a kijelentésével cáfolta azokat a pletykákat az orosz üzletember, amelyek szerint ő ragaszkodott volna Andrej Sevcsenko leigazolásához.

A 40 éves Abramovicsnak saját bevallása szerint jó a viszonya a portugál trénerrel. “Nem vagyunk barátok, de mindent meg tudunk beszélni. Mind a ketten nagy tisztelettel kezeljük a másikat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik