Élet-Stílus

NBA: idegenben szép az élet (videó)

A Detroit és a Washington együttese is idegenben nyert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Detroit Chauncey Billups főszereplésével a Clevelandet fektette két vállra a Quicken Loans Arenában. A Mr. Big Shot becenévre hallgató kosaras, aki az első három negyedben mindössze öt pontig jutott, a záró felvonásban remekül játszott, valósággal tarthatatlan volt: 12 ponttal és négy lepattanóval segítette a Pistonst, amely egy 14-3-as rohammal szakadt el az ellenféltől, végül 87-71-re nyert, és már három mérkőzés óta veretlen.


A vendégek közül Tayshaun Prince-t (16 pont), valamint Antonio McDyesst is illik kiemelni – az utóbbit már csak azért is, mert az utolsó negyedben gyűjtött 11 pontjával megjavította a saját szezoncsúcsát, és emellett volt még 11 lepattanója is. Az idei harmadik hazai vereségét elkönyvelő Cleveland együtteséből csak Zydrunas Ilgauskas (16) és a vezér LeBron James (26) teljesített valamivel az átlag felett.

A Sacramentónak nem előny, hanem egyenesen hátrány a hazai pálya: a Kings megszakítés nélkül harmadszor szenvedett vereséget a saját szurkolói előtt, ezúttal a Washington tréfálta meg. Kevin Martinon persze semmi sem múlott, a védő 40 pontot szerzett, míg a győztes fővárosiak közül leginkább Antawn Jamison (33) és Gilbert Arenas (30) villogott.



NBA, alapszakasz, 50. játéknap:
Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons 71-87
Sacramento Kings-Washington Wizards 119-126

Ajánlott videó

Olvasói sztorik